Paella cu pui

Timp de pregătire

Timp de pregătire:
15 minute

Timp de gătire

Timp de gătire:
30 minute

Împarte în

Împarte în:
3

Ingrediente:

  • ardei gras galben – 1 buc.
  • ardei gras roșu – 1 buc.
  • ceapă roșie – 2 buc.
  • lămâie verde (lime) – 1 buc.
  • mazăre – 80 g
  • orez cu bob lung – 200 g
  • pulpe de pui – 4 buc.
  • roșii în bulion – 150 g
  • șofran – 5 g
  • ulei de măsline – 50 ml
  • usturoi – 2 buc.
  • Delikat cu gust de Găină – 10 g

Paşi de gătire:

  1. Ciocănelele de pui se asezonează cu Delikat cu gust de Găină – 10 g

  2. Ceapa și usturoiul se taie mărunt, roșiile se taie și se scurg de zeamă.

  3. Se prăjesc ciocănelele de pui în ulei, de preferință într-un vas termorezistent. Când sunt aproape gata, se scoate carnea și în uleiul rămas se prăjește puțin ceapa, usturoiul, ardeii și mazărea. După două minute legumele se scot.

  4. În tigaie se prăjește orezul câteva minute. Apoi se adaugă apă astfel încât orezul să fie acoperit cam cu un cm și jumătate, se adaugă șofranul și se amestecă bine. Se adaugă carnea, legumele rumenite și roșiile. Se acoperă tigaia și se pune la cuptor, 20 de minute, la 180 °C.

  5. Când este gata, paella se stropește cu zeamă de lime și se ornează cu feliuțe de lime.

    Sursa: gustuldeacasa.ro