Category Archives: Stil

Design Interior – Tendintele Anului 2023

Lumea este într-o continuă schimbare, la fel și amenajările interioare. Astfel, și anul 2023 va veni cu o serie de noi tendinţe în design-ul interior. Iată principalele tendințe ce vor domina în anul următor:

Peretii accent

Crearea unui punct focal al camerei, către care să se îndrepte privirea cand intri în camera, nu este un trend, ci un principiu sănătos de amenajare interioară. Acestea fiind spuse, dacă vrei să accentuezi un perete al camerei, nu te sfii. Ideal ar fi sa folosești culori intense, moody, pentru a crea o atmosfera mai intimă. O tendință care va domina în anul 2023 sunt pereții instagramabili, astfel, poţi să alegi fie un decor fotogenic, fie pentru un tapet capabil sa impresioneze prin detalii sau chiar pentru un perete placat cu sticlă imprimată digital cu o grafica spectaculoasă.

Interior cyberpunk şi lumină stratificată

Estetica futuristă cyberpunk, plină de lumini neon, benzi LED, modele geometrice, gadgeturi  electronice și elemente din sticlă și metal, revine, de asemenea, printre tendințele de interior. Tendința în materie de iluminat se concentrează pe stratificarea acestuia pentru a aduce profunzime în decor. Poți obține stratificarea ideală a iluminării încăperilor prin utilizarea lampadarelor, a aplicilor și veiozelor, pe lângă lustra principală. De asemenea, poți jongla cu diferite tipuri de iluminat de perete și să vezi cum se schimbă atmosfera din cameră.

Monocrom

În amenajarile interioare monocromul nu se referă strict la negru sau alb, ci mai degrabă are sensul de “o singura culoare”, însă nici aceasta nu înseamnă o abordare atât de strictă. Interioarele gri ne-au luat cu asalt odată cu popularizarea stilului scandinav și a dominat casele noastre în ultimii ani. Ne așteptam la o avalanșă de culoare, combinatii indraznete, atat în mobilier cât și în decorarea pereților. Culorile vedetă pentru 2023: culori calde (portocaliu, rosu, roz, galben), jewel tones (verde inchis/verde smarald, turcoaz, mov inchis/indigo, albastru royal)

Pattern-uri geometrice

Tiparele geometrice sunt într-o tendință ascendentă de ani buni, atât de mult încât puteți găsi orice model cu model geometric, oriunde. Singura problemă cu modelele geometrice este faptul că e atât de ușor să exagerezi cu ele. Acesta este motivul pentru care 2023 se referă la echilibru geometric. Puteți face încă o declarație de design cu modele geometrice îndrăznețe și vibrante. Alegeți o zonă a casei dvs. în care doriți ca modelul geometric să facă o afirmație îndrăzneață. 

Tunsoarea bob mereu la modă

CE TUNSOARE BOB MI SE POTRIVEȘTE ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE PĂR ȘI FORMA FEȚEI?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tunsorii bob este precizia. Astfel, părul tuns așa arată bine și dacă nu este coafat. Alt beneficiu: vei găsi rapid tunsoarea bob care ți se potrivește în funcție de tipul de păr și forma feței. Dacă ești nehotărâtă, întreabă un hairstylist.

 

  • Bobul în straturi se potrivește foarte bine părului subțire, pentru că îi oferă volum și structură – și pentru că acoperă parțial fața, poate fi purtat și dacă forma feței tale este rotundă
  • Un bob inversat este tunsoarea ideală pentru părul des, pentru că se așează natural și menține volumul părului
  • Dacă ai fruntea înaltă, bobul cu breton este una dintre coafurile care ți se potrivesc cel mai bine, pentru că îți scoate în evidență trăsăturile feminine
  • Dacă ai părul lung și nu ești sigură dacă vrei să îl tunzi scurt – încearcă un bob lung – va crea impresia că ai părul mai scurt și te va obișnui cu un alt stil
  • Bobul scurt inspirat de stilul anilor ’60 se potrivește celor care au fața în formă de inimă sau ovală și părul des
  • Oricine poate purta bobul neglijent, însă cel mai bine se potrivește celor care au părul ușor ondulat

TUNSOAREA BOB: O SCURTĂ ISTORIE A ACESTUI LOOK MEREU ACTUAL

De-a lungul secolelor, bobul a fost purtat de importante personalități feminine: Cleopatra, Ioana D’Arc, chiar și Amelia Earhart, prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, abia de la începutul anilor 1900 tunsoarea a câștigat popularitate în rândul femeilor.

Transformată într-o tunsoare la modă de nume mari precum dansatoarea Irene Castle, Coco Chanel și actrița Colleen Moore, bobul a fost un simbol al emancipării și a devenit rapid coafura occidentală dominantă în anii ’20  – în special în rândul oamenilor cu profesii creative și artistice.

„Părintele” bobului modern a fost hairstylistul Vidal Sassoon, care a lansat coafura ca o reinterpretare modernă a coafurii pageboy, foarte populară în anii  ’60. La fel ca în anii ’20, tunsoarea bob a reprezentat spiritul liber și independența.
Până în anii ’70, coafura bob a devenit un simbol al modei  – până și bărbații au ales să o poarte după 1990.

Astăzi, bobul vine în toate formele și dimensiunile, de la bob inversat la bob filat și până la bob neglijent sau în straturi. Aspectul comun al acestor tunsori este look-ul chic și feminin pe care îl oferă, precum și îngrijirea rapidă.

CE SĂ FACI PENTRU UN BOB PERFECT – ȘI CE SĂ EVIȚI DACĂ AI O ASTFEL DE TUNSOARE

CE SĂ FACI:

  • Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri, pentru mai mult volum
  • Alege un balsam potrivit tipului tău de păr: pentru că ai părul tuns bob, este foarte important să îl poți pieptăna ușor
  • Tunde-ți vârfurile o dată la 6-8 săptămâni, pentru a menține forma tunsorii și pentru a-l coafa la fel de ușor mereu
  • Aplică un balsam de păr special creat pentru părul drept, mai ales înainte să-ți coafezi părul


CE SĂ NU FACI:

  • Nu-ți tunde singură părul, pentru că poți strica foarte ușor tunsoarea bob – apelează la un stilist ori de câte ori este nevoie
  • Nu îți coafa extrem de des părul și evită să folosești produse care încarcă sau îngrașă firul de păr
  • Nu lua foarte în serios coafatul – cu cât este mai dezordonat bobul, cu atât look-ul tău va părea mai casual și lejer

    CASUAL ȘI FEMININ: BOBUL ÎN STRATURI

    Cel mai mare avantaj al bobului în straturi este volumul! Ți se potrivește de minune dacă ai părul des, pentru că îl face mai ușor de aranjat și în plus se potrivește oricui, indiferent de forma feței.

    CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE UN BOB CLASIC ȘI UN BOB LUNG?

    Bobul clasic și bobul lung – diferența dintre ele stă în detalii

    Bobul clasic are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie. Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum. Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi.

    Bobul lung este o reinterpretare a bobului clasic. Este de obicei până la umeri, ceea ce îți permite să îți strângi părul într-o coadă, dar și suficient de scurt pentru a arăta sofisticat. Spre deosebire de cel clasic, poate avea straturi și este mult mai versatil: poate avea o lungime scurtă, medie, breton sau nu, poate fi drept, ondulat sau chiar creț.

    Însă ce au toate tunsorile bob în comun este întreținerea ușoară de zi cu zi și aerul sofisticat și feminin pe care îl emană.

    Sursa: nivea.ro

Cele mai la modă lămpi de la designeri

Cuprins

  • Lămpi ecologice
  • Iluminarea într-o atmosferă de basm
  • Lămpi elegante și moderne
O lampă fantezie în formă de nor. Perfect pentru o cameră pentru copii sau dormitor.
Lampă de birou din lemn. Pentru iubitorii de materiale naturale.
O lampă elegantă cu un motiv de păsări așezate pe o ramură, referindu-se la origami, Moooi
Lămpi de podea colorate în stil baroc, De la Espada
Un candelabru din plăci de argint lustruite care reflectă lumina
Lampă Tampopo – opera designerului japonez Takao Inoue.
Lampă Tampopo – opera designerului japonez Takao Inoue.
Lampa Mirror Ball – un proiect al designerului american Richard Nixon.
Lampă de birou din lemn proiectată de Kiki van Eijk, un designer olandez.
O lampă de perete originală – un proiect al studioului japonez YOY
Lampă alimentată cu energie din sol – un proiect ecologic al designerului olandez Marieke Staps
Lampă industrială – opera studioului suedez Form Us With Love
O lampă „spartă” – un proiect îndrăzneț al companiei suedeze Gässling.
O lampă „spartă” – un proiect îndrăzneț al companiei suedeze Gässling.
Lampă de designer din metal și hârtie de țesut

Lămpi Ecologice

O tendință puternică în designul interior sunt produsele ecologice realizate din materiale naturale și ecologice. De aceea, designerii propun lămpi din lemn sau folosind plante încorporate în sticlă. O lampă unică cu păpădie în interior a fost creată de un artist japonez – Takao Inoue. Proiectul se dorește a fi un accesoriu care vă ajută să vă relaxați și să vă îmbunătățiți starea de spirit după o zi într-un oraș aglomerat. Lampa alimentată cu energie din sol este, de asemenea, o adevărată inovație – opera designerului olandez Marieke Staps.

Iluminarea Într-O Atmosferă De Basm

Pentru iubitorii de soluții îndrăznețe, originale, lămpile fanteziste într-o atmosferă de basm vor fi o propunere ideală. Studioul olandez de design Moooi oferă iluminat cu un motiv de pasăre, asemănător cu figurile origami. Pe de altă parte, marca spaniolă De la Espada oferă veioze colorate referitoare la estetica barocului. Richard Clarkson, un designer din SUA, a creat o lampă suspendată inspirată de un nor de furtună. Efectele fulgerului pot fi controlate cu o mică telecomandă, care va funcționa atât într-o cameră pentru copii, cât și într-un dormitor complet pentru adulți.

Lămpi Elegante Și Moderne

Susținătorilor de interioare minimaliste și elegante le vor plăcea cu siguranță lămpile moderne în culori modeste, cu forme echilibrate. Designul original și utilizarea materialelor atractive din punct de vedere vizual sunt semnele distinctive ale iluminării elegante. Un exemplu este proiectul îndrăzneț al studioului suedez Gässling. Artiștii scandinavi au creat o colecție de lămpi cu impresie ruptă. Studiourile poloneze, pe de altă parte, oferă lămpi realizate din metal și hârtie de țesut colorată cu o structură interesantă, și candelabre din plăci îmbinate manual, eficiente, care reflectă lumina.

Sursa: ro.renovation-idea.com

STILURI VESTIMENTARE: 9 MODURI DE A TE IMBRACA BINE, DE LA CASUAL LA GLAMOUROUS

Stiai ca modul in care ne imbracam reflecta o parte a personalitatii noastre, fie ca asta se intampla voit sau nu? Hainele pe care le alegem transmit mesaje despre noi, dar au de asemenea si un rol functional. Desigur, nu este deloc de neglijat nici importanta estetica pe care hainele le au. Daca vrei sa te imbraci bine, ar trebuie sa stii prin ce se diferentiaza diversele stiluri vestimentare. Am creat pentru tine un ghid dedicat, care sa te ajute sa iti creezi outfiturile ca si cand ai avea in spate o intreaga echipa de consilieri de moda!

  1. Stilul casual
  2. Stilul clasic
  3. Stilul smart-casual
  4. Stilul elegant
  5. Stilul romantic
  6. Stilul Boho Chic
  7. Stilul dramatic
  8. Stilul Grunge
  9. Stilul Glam

STILUL CASUAL

Conform expertilor in moda, stilul casual a luat nastere in SUA, la inceputul secolului XX. Foarte multi dintre locuitorii acestei regiuni au dorit o adaptare a tinutelor pe care le poarta, la stilul lor de viata si la activitatile pe care le fac zi de zi. Astfel, de la haine incomode s-a trecut la jeansi, tricouri si sneakersi. De atunci si pana acum, stilul casual a fost reinventat si derivat in alte sub-tipuri de stiluri, insa el si-a pastrat esenta, definind outfituri relaxate, nu foarte studiate.

Piese cheie: blugi, tricouri, pantofi sport, rochii de zi.

  • Ideal pentru: Femeia dinamica, mereu in alerta.
  • Beneficii: Lejeritatea hainelor pe care mizeaza, versatilitatea elementelor vestimentare prin care se distinge.
  • Minusuri: Poate deveni banal, daca nu integreaza elemente care sa confere un plus de originalitate.
  • Secretul unei tinute casual reusite: Efectul de naturalete, dat de hainele nu prea incarcate, in culori dozate corespunzator incat sa para un stil nestudiat.

STILUL CLASIC

Stilul clasic are o istorie fascinanta. Aceasta isi are originea in jurul anilor 1950, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In aceea perioada, femeile s-au bucurat de o mai mare libertate, avand in vedere ca majoritatea barbatilor erau pe campul de lupta. Astfel, din emanciparea lor a facut parte si faptul ca tot mai multe dintre ele au inceput sa isi gaseasca joburi de birou, iar de aici si necesitatea de a-si adapta tinutele. Totusi, decenta era principiul de baza in crearea tinutelor de birou, iar aceasta se transpune prin elementele care stau la baza acestui stil. Piese cheie: camasi, fuste conice, sacouri, pantaloni si veste din stofa, pantofi cu toc mic, incaltaminte Oxford sau balerini.

  • Ideal pentru: Femeia de afaceri, conservatoare dar increzatoare.
  • Beneficii: Tinutele clasice inspira credibilitate.
  • Minusuri: Poate fi considerat de anumite persoane un stil de imbracaminte foarte plictisitor.
  • Secretul unei tinute clasice reusite: Accesorizarea este secretul unei tinute clasie remarcabile. Foloseste coliere XXL sau cercei in culori tari.

STILUL SMART CASUAL

Intre un stil de imbracaminte relaxat, care pare mai degraba a fi inventat de o persoana mereu pe fuga si unul foarte riguros, se simtea nevoia unui stil de tranzitie. Asa a aparut stilul smart casual, care imbina elementele vestimentare ale stilului casual cu cele ale stilului business-clasic. Astfel, o combinatie smart casual poate fi realizata dintr-o pereche de jeansi, o camasa si un sacou. De asemenea, poti pastra doar sacoul si jeansii si poti inlocui camasa cu un tricou amuzant!

Piese cheie: jeansi, sacouri, tricouri, pulovere, tenisi.

  • Ideal pentru: Femeia profesionista, dar relaxata.
  • Beneficii: O tinuta smart casual este perfecta pentru zilele in care iti doresti sa iesi in oras imediat dupa birou, deoarece este potrivita ambelor situatii.
  • Minusuri: Exista riscul ca tinuta sa devina prea casual sau prea clasica, de aceea este necesar sa cunosti foarte bine principiile acestui stil vestimentar.
  • Secretul unei tinute smart casual reusite: Pastrarea unor proportii echilibrate intre cele doua stiluri din care acesta este derivat.

STILUL ELEGANT

Stilul elegant se preteaza pentru evenimentele aparte, de la gale, petreceri de tip corporate, pana la nunti, botezuri si alte ocazii speciale. Prin urmare, se impun tinute confectionate din texturi pretioase (matase, tafta, brocard, poate chiar paiete – pentru rochiile de seara). Accesoriile utilizate vor fi, de asemenea, realizate din materiale stralucitoare si sofisticate.

Piese cheie: rochii de ocazie, salopete, pantofii stiletto, sandale cu toc inalt, deux piece-uri din materiale lucioase.

  • Ideal pentru: Femeia sofisticata si rafinata.
  • Beneficii: Confera un look senzual, foarte atractiv.
  • Minusuri: Atunci cand nu este realizata corespunzator, o tinuta sexy poate atinge limita vulgaritatii.
  • Secretul unei tinute elegante reusite: Sentimentul de diafan dat de culorile pastel, de printurile  si de croiurile care patreaza proportile corpului armonioase.

STILUL ROMANTIC

Primele forme de manifestare a stilul romantic in ceea ce priveste imbracamintea isi au originea intre anii 1820-1825, atunci cand s-a trecut de la tendinta de a purta haine in stil empire. In aceasta perioada, se purtau rochiile cu diverse imprimeuri inspirate de natura, dar si fustele in forma de A, cu talia medie.

Bluza eleganta din voal somon Piese cheie: rochii inflorate, balerini, bolerouri, sandale cu platforme.

  • Ideal pentru: Femeia delicata, copilaroasa chiar.
  • Beneficii: Inspira o atitudine deschisa, boema.
  • Minusuri: Acest stil vestimentar poate capata, din anumite puncte de vedere, o tenta de imaturitate atribuita persoanei care il adopta.
  • Secretul unei tinute in stil romantic reusite: Asortarea culorilor neutre cu non-culori (alb si nergru).

STILUL BOHO CHIC

Stilul Boho Chic include combinatii de elemente elegante si casual, intr-o paleta cromatica destul de extravaganta. Acest stil a prins contur in jurul anilor ‘60-’70 si a fost adoptat pentru prima data in Franta, dupa Revolutia Franceza. Surprinzator, stilul a fost inspirat de artistii care au preluat, la acea vreme, un stil de viata modest, nomad. Ei purtau haine uzate, dar combinate intr-un mod foarte excentric.

Piese cheie: bluze supradimensionate, pantaloni evazati, genti XXL, pantofi cu talpa ortopedica.

  • Ideal pentru: Femeia extravaganta, care nu tine cont de constrangeri.
  • Beneficii: Este un stil ideal pentru a fi purtat vara, deoarece mizeaza pe haine foarte vaporoase si racoroase.
  • Minusuri: Extravaganta caracteristica acestui stil il face nepotrivit pentru a fi purtat in contexte mai formale.
  • Secretul unei tinute in stil Boho Chic reusite: Boho Chic este un joc al volumetriei si al culorilor, asa ca urmareste aceste doua reguli atunci cand vrei sa realizezi o astfel de tinuta.

STILUL DRAMATIC

In moda, avangardismul este exprimat cel mai bine prin intermediul stilul vestimentar dramatic. Acesta se distinge, fara doar si poate, dintre restul stilurilor de imbracaminte, avand in vedere ca pune accentul pe piese foarte indraznete si deosebite. Asortarea culorilor se realizeaza prin contraste puternice, care nu au cum sa treaca neobservate, iar acest principiu se aplica si in alegerea machiajului.

Piese cheie: haine lungi, in croieli severe, elemente vestimentare masculinizate, rochii de seara din materiale grele(brocard, catifea).

  • Ideal pentru: Femeia impunatoare.
  • Beneficii: Emana incredere, evidentiaza o personalitate aparte.
  • Minusuri: Stilul dramatic poate atribui persoanei care il poarta o atitudine inabordabila.
  • Secretul unei tinute in stil dramatic reusite: Accesorizarea ar trebui sa completeze look-ul dramatic, asa ca opteaza pentru bijuterii voluminoase, cu design spectaculos.

STILUL GRUNGE

In jurul anilor ‘90, un nou stil vestimentar a luat nastere, inspirat fiind din tendintele muzicale din aceea perioada. Mai mult decat atat, se pare ca stilul Grunge a fost considerat ca o replica la stilurile vestimentare conformiste, care nu remarca prin elemente wow. Asadar, daca vrei sa optezi pentru o tinuta cu totul si cu totul deosebita, care sa lase impresia ca revolutioneaza orice fel de tendinta din moda, atunci ar trebui sa incerci stilul Grunge.

Piese cheie: tricouri cu imprimeu, jeansi rupti, jachete din piele accesorizate cu tinte, fermoare etc, bocanci.

  • Ideal pentru: Femeia nonconformista, care vrea sa se abata de la reguli.
  • Beneficii: Confera incredere si un look aparte.
  • Minusuri: Este un stil vestimentar care nu prinde pe oricine.
  • Secretul unei tinute in stil Grunge reusite: Cromatica este una dintre mizele acestui stil. In materie de asortare culori, opteaza pentru negru, kaki, visiniu si imprimeuri in stil army.

STILUL GLAM

Stilul Glam este stilul-vedeta al anilor ‘40 si este foarte potrivit pentru evenimentele in care vrei sa stralucesti la figurat, dar mai ales la propriu! Oricand iti doresti sa fii o prezenta fermecatoare, poti opta pentru o tinuta in stil Glam. Mizeaza pe materiale care “iau ochii” cum ar fi paietele, taftaua sau firele lame.

Piese cheie: rochii de seara sexy, cu crapatura pe picior, bluze cu spatele gol, cu decolteu adanc, pantofi si fuste din paiete, incaltari cu sclipici.

  • Ideal pentru: Femeia sofisticata, cu atitudine joviala.
  • Beneficii: Este un stil foarte potrivit atat pentru ocaziile importante (nunti, botezuri, gale, petreceri cu fast), dar poate fi, la fel de bine purtat si intr-o seara de club, sa spunem.
  • Minusuri: Neasocierea corecta a elementelor vestimentare poate conferi un look ostentativ.
  • Secretul unei tinute in stil Glam reusite: Nu asocia niciodata piese care sunt foarte stralucitoare, ci incearca sa pastrezi focusul tinutei pe un singur astfel de element.

Stilul vestimentar pe care ti-l formezi face parte din imaginea ta. Prin urmare, e important sa iti alegeti pisele vestimentare pe care le porti astfel incat acestea sa rezoneze cu personalitatea ta. Ai voie sa experimentezi, sa te joci, pana ce vei gasi stilul care sa te defineasca “precum o manusa”.

Sursa: inpuff.ro

Cele mai ciudate case din lume

Atunci cand vrei sa iti construiesti o casa, te gandesti la o arhitectura interesanta, care sa fie diferita de restul modelelor pe care le vezi peste tot si care sa te scoata din monotonie.

Daca ai suficient curaj, dar si un buget pe masura, te poti inspira din modelele sugerate de Real Estate, fiind exemplificate unele dintre cele mai neobisnuite case din lume:

Casa frunza, din Angra dos Reis, Brazilia: acoperisul este facut astfel incat sa arate ca o floare-gigant cu 6 petale, fiecare dintre acestea acoperind cate o portiune a casei. O piscina cu forme rotunde isi face intrarea in casa, in timp ce in curtea interioara ia aspectul unui mic iaz, cu vegetatie si pesti.

Firma responsabila cu arhitectura a decis ca in aceasta casa sa nu existe holuri, desi acestea domina toate constructiile din zilele noastre. In acest fel, se evita risipirea unui spatiu pretios.

casa1
Casa rotativa, Taree, Australia: aceasta casa octogonala se roteste la 360 de grade in urma apasarii unui buton. Se afla pe 32 de rotite si este alimentata de un motor de 500 de watti, un tur complet durand intre 30 de minute si 2 ore.

casa2
Nautilus, Mexic: aceasta casa in forma de melc a fost terminata in 2006, o alee din pietre conducandu-te pana la usa de la intrare. Arhitectul Javier Sensonian practica bio-arhitectura, un stil care ii permite sa construiasca case in forma de melci, scoici, balene si alte creaturi. Interiorul cavernos al casei imita cochilia unui cefalopod.

casa3
Montesilo, Woodland, Utah: casa aceasta a fost construita in 2006 din niste containere de depozitat cereale. Nu exista paturi, ci niste locuri incrustate in perete, iar suprafata sa este de aproximativ 160 de metri patrati.

casa4
Casa de otel, Lubbock, Texas: artistul si arhitectul Robert Bruni a lucrat la aceasta casa din 1974, spunand ca si-a dorit ca aceasta sa aiba o forma intre animal si masinarie. Majoritatea caselor au o structura clara pe care se contruieste restul, dar aceasta a fost gandita de la bun inceput ca o sculptura. Ea are 4 picioare, asa ca nu ocupa atat de mult teren precum o constructie normala, iar greutatea ei este estimata la 110 tone.

casa5
Castelul subteran, Kansas: Ed Pedin a cumparat un fost adapost de rachete in 1983, durand cam un deceniu pentru a-l renova si a-l transforma in casa. A fost nevoie sa scoata apa de ploaie acumulata de-a lungul timpului, care era la 2 metri si jumatate inaltime. Spatiul este generos, doar un garaj avand 3.352 metri, fiindu-i foarte util proprietarului atunci cand acesta incerca sa construiasca aparate usoare de zbor.

casa6
Casa ciuperca, Cincinnati: aceasta a fost casa si studio-ul lui Terry Brown, un arhitect care a murit in 2008, acesta lucrand la asezarea sa din 1992 pana in 2006. Este facuta din lemn ondulat si multe materiale care se imbina de minune intr-o structura unitara. Design-ul fantastic nu se opreste la exterior; in interior toata mobila este facuta in acelasi stil, iar peretii imita stanca.
casa8

Bubble Castle, Theoule, Franta: designer-ul Antti Lovag este un rebel al structurilor traditionale, lucru pe care Bubble Castle il arata din plin. Nu exista unghiuri drepte nicaieri in casa, iar in interior se afla elemente de exterior, precum fantani si palmieri. Casa a fost deja desemnata monument istoric de catre ministrul de Cultura al Frantei, in ciuda faptului ca nu are nici 50 de ani.

Sursa: ziare.com