

O tendință puternică în designul interior sunt produsele ecologice realizate din materiale naturale și ecologice. De aceea, designerii propun lămpi din lemn sau folosind plante încorporate în sticlă. O lampă unică cu păpădie în interior a fost creată de un artist japonez – Takao Inoue. Proiectul se dorește a fi un accesoriu care vă ajută să vă relaxați și să vă îmbunătățiți starea de spirit după o zi într-un oraș aglomerat. Lampa alimentată cu energie din sol este, de asemenea, o adevărată inovație – opera designerului olandez Marieke Staps.
Pentru iubitorii de soluții îndrăznețe, originale, lămpile fanteziste într-o atmosferă de basm vor fi o propunere ideală. Studioul olandez de design Moooi oferă iluminat cu un motiv de pasăre, asemănător cu figurile origami. Pe de altă parte, marca spaniolă De la Espada oferă veioze colorate referitoare la estetica barocului. Richard Clarkson, un designer din SUA, a creat o lampă suspendată inspirată de un nor de furtună. Efectele fulgerului pot fi controlate cu o mică telecomandă, care va funcționa atât într-o cameră pentru copii, cât și într-un dormitor complet pentru adulți.
Susținătorilor de interioare minimaliste și elegante le vor plăcea cu siguranță lămpile moderne în culori modeste, cu forme echilibrate. Designul original și utilizarea materialelor atractive din punct de vedere vizual sunt semnele distinctive ale iluminării elegante. Un exemplu este proiectul îndrăzneț al studioului suedez Gässling. Artiștii scandinavi au creat o colecție de lămpi cu impresie ruptă. Studiourile poloneze, pe de altă parte, oferă lămpi realizate din metal și hârtie de țesut colorată cu o structură interesantă, și candelabre din plăci îmbinate manual, eficiente, care reflectă lumina.
Sursa: ro.renovation-idea.com
Stiai ca modul in care ne imbracam reflecta o parte a personalitatii noastre, fie ca asta se intampla voit sau nu? Hainele pe care le alegem transmit mesaje despre noi, dar au de asemenea si un rol functional. Desigur, nu este deloc de neglijat nici importanta estetica pe care hainele le au. Daca vrei sa te imbraci bine, ar trebuie sa stii prin ce se diferentiaza diversele stiluri vestimentare. Am creat pentru tine un ghid dedicat, care sa te ajute sa iti creezi outfiturile ca si cand ai avea in spate o intreaga echipa de consilieri de moda!
Conform expertilor in moda, stilul casual a luat nastere in SUA, la inceputul secolului XX. Foarte multi dintre locuitorii acestei regiuni au dorit o adaptare a tinutelor pe care le poarta, la stilul lor de viata si la activitatile pe care le fac zi de zi. Astfel, de la haine incomode s-a trecut la jeansi, tricouri si sneakersi. De atunci si pana acum, stilul casual a fost reinventat si derivat in alte sub-tipuri de stiluri, insa el si-a pastrat esenta, definind outfituri relaxate, nu foarte studiate.
Piese cheie: blugi, tricouri, pantofi sport, rochii de zi.
Stilul clasic are o istorie fascinanta. Aceasta isi are originea in jurul anilor 1950, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In aceea perioada, femeile s-au bucurat de o mai mare libertate, avand in vedere ca majoritatea barbatilor erau pe campul de lupta. Astfel, din emanciparea lor a facut parte si faptul ca tot mai multe dintre ele au inceput sa isi gaseasca joburi de birou, iar de aici si necesitatea de a-si adapta tinutele. Totusi, decenta era principiul de baza in crearea tinutelor de birou, iar aceasta se transpune prin elementele care stau la baza acestui stil. Piese cheie: camasi, fuste conice, sacouri, pantaloni si veste din stofa, pantofi cu toc mic, incaltaminte Oxford sau balerini.
Intre un stil de imbracaminte relaxat, care pare mai degraba a fi inventat de o persoana mereu pe fuga si unul foarte riguros, se simtea nevoia unui stil de tranzitie. Asa a aparut stilul smart casual, care imbina elementele vestimentare ale stilului casual cu cele ale stilului business-clasic. Astfel, o combinatie smart casual poate fi realizata dintr-o pereche de jeansi, o camasa si un sacou. De asemenea, poti pastra doar sacoul si jeansii si poti inlocui camasa cu un tricou amuzant!
Piese cheie: jeansi, sacouri, tricouri, pulovere, tenisi.
Stilul elegant se preteaza pentru evenimentele aparte, de la gale, petreceri de tip corporate, pana la nunti, botezuri si alte ocazii speciale. Prin urmare, se impun tinute confectionate din texturi pretioase (matase, tafta, brocard, poate chiar paiete – pentru rochiile de seara). Accesoriile utilizate vor fi, de asemenea, realizate din materiale stralucitoare si sofisticate.
Piese cheie: rochii de ocazie, salopete, pantofii stiletto, sandale cu toc inalt, deux piece-uri din materiale lucioase.
Primele forme de manifestare a stilul romantic in ceea ce priveste imbracamintea isi au originea intre anii 1820-1825, atunci cand s-a trecut de la tendinta de a purta haine in stil empire. In aceasta perioada, se purtau rochiile cu diverse imprimeuri inspirate de natura, dar si fustele in forma de A, cu talia medie.
Bluza eleganta din voal somon Piese cheie: rochii inflorate, balerini, bolerouri, sandale cu platforme.
Stilul Boho Chic include combinatii de elemente elegante si casual, intr-o paleta cromatica destul de extravaganta. Acest stil a prins contur in jurul anilor ‘60-’70 si a fost adoptat pentru prima data in Franta, dupa Revolutia Franceza. Surprinzator, stilul a fost inspirat de artistii care au preluat, la acea vreme, un stil de viata modest, nomad. Ei purtau haine uzate, dar combinate intr-un mod foarte excentric.
Piese cheie: bluze supradimensionate, pantaloni evazati, genti XXL, pantofi cu talpa ortopedica.
In moda, avangardismul este exprimat cel mai bine prin intermediul stilul vestimentar dramatic. Acesta se distinge, fara doar si poate, dintre restul stilurilor de imbracaminte, avand in vedere ca pune accentul pe piese foarte indraznete si deosebite. Asortarea culorilor se realizeaza prin contraste puternice, care nu au cum sa treaca neobservate, iar acest principiu se aplica si in alegerea machiajului.
Piese cheie: haine lungi, in croieli severe, elemente vestimentare masculinizate, rochii de seara din materiale grele(brocard, catifea).
In jurul anilor ‘90, un nou stil vestimentar a luat nastere, inspirat fiind din tendintele muzicale din aceea perioada. Mai mult decat atat, se pare ca stilul Grunge a fost considerat ca o replica la stilurile vestimentare conformiste, care nu remarca prin elemente wow. Asadar, daca vrei sa optezi pentru o tinuta cu totul si cu totul deosebita, care sa lase impresia ca revolutioneaza orice fel de tendinta din moda, atunci ar trebui sa incerci stilul Grunge.
Piese cheie: tricouri cu imprimeu, jeansi rupti, jachete din piele accesorizate cu tinte, fermoare etc, bocanci.
Stilul Glam este stilul-vedeta al anilor ‘40 si este foarte potrivit pentru evenimentele in care vrei sa stralucesti la figurat, dar mai ales la propriu! Oricand iti doresti sa fii o prezenta fermecatoare, poti opta pentru o tinuta in stil Glam. Mizeaza pe materiale care “iau ochii” cum ar fi paietele, taftaua sau firele lame.
Piese cheie: rochii de seara sexy, cu crapatura pe picior, bluze cu spatele gol, cu decolteu adanc, pantofi si fuste din paiete, incaltari cu sclipici.
Stilul vestimentar pe care ti-l formezi face parte din imaginea ta. Prin urmare, e important sa iti alegeti pisele vestimentare pe care le porti astfel incat acestea sa rezoneze cu personalitatea ta. Ai voie sa experimentezi, sa te joci, pana ce vei gasi stilul care sa te defineasca “precum o manusa”.
Sursa: inpuff.ro
Atunci cand vrei sa iti construiesti o casa, te gandesti la o arhitectura interesanta, care sa fie diferita de restul modelelor pe care le vezi peste tot si care sa te scoata din monotonie.
Daca ai suficient curaj, dar si un buget pe masura, te poti inspira din modelele sugerate de Real Estate, fiind exemplificate unele dintre cele mai neobisnuite case din lume:
Casa frunza, din Angra dos Reis, Brazilia: acoperisul este facut astfel incat sa arate ca o floare-gigant cu 6 petale, fiecare dintre acestea acoperind cate o portiune a casei. O piscina cu forme rotunde isi face intrarea in casa, in timp ce in curtea interioara ia aspectul unui mic iaz, cu vegetatie si pesti.
Firma responsabila cu arhitectura a decis ca in aceasta casa sa nu existe holuri, desi acestea domina toate constructiile din zilele noastre. In acest fel, se evita risipirea unui spatiu pretios.
Bubble Castle, Theoule, Franta: designer-ul Antti Lovag este un rebel al structurilor traditionale, lucru pe care Bubble Castle il arata din plin. Nu exista unghiuri drepte nicaieri in casa, iar in interior se afla elemente de exterior, precum fantani si palmieri. Casa a fost deja desemnata monument istoric de catre ministrul de Cultura al Frantei, in ciuda faptului ca nu are nici 50 de ani.
Sursa: ziare.com