Category Archives: Stil

Designerul roman Aura Cercel a creat o rochie pentru Oscar

Printre tinutele somptuoase semnate de Armani, Dior, Yves Saint Laurent sau Alberta Ferretti s-a aflat si o creatie a unui designer roman, Aura Cercel.

Ahna O’Reilly, iubita lui James Franco, care a jucat un rol secundar in “Milk”, film nominalizat la Oscar, a purtat la ceremonia Oscarurilor o rochie a Aurei Cercel.

Romanca  a creat pentru actrita o rochie asimetrica neagra, iar ca accesoriu a pus un brau negru brodat cu material auriu si argintiu.
Sursa: stirileprotv.ro

Culorile anului 2021: Ultimate Gray și Illuminating

Institutul american Pantone a ales culorile care vor defini anul 2021. În mod normal Pantone alege o singură culoare reprezentativă pentru fiecare an, însă de această dată avem de-a face cu două nuanțe. Este vorba despre neutrul Ultimate Gray și Illuminating, o variantă vibrantă de galben.

Potrivit specialiștilor Pantone, cele două culori au fost alese pentru că formează o combinație care reprezintă optimismul și speranța și în același timp puterea și gândirea pozitivă.

Pentru 2020, culoarea aleasă acum un an drept reprezentativă a fost albastru clasic.

Sursa: digi24.ro

Cum oferi volum părului tău mai mult timp ?

La schimbarea de la cald la frig, vă scriu câteva recomandări pentru o coamă semeață, care atrage priviri. Următoarele manevre se potrivesc pentru toate categoriile, grupate însă pe aspecte punctuale și felul cum le realizăm.
1. TUNSOAREA
Dacă te deranjează faptul că părul îți arată mereu pleoștit, o soluție poate fi schimbarea frezurii. Indicat ar fi ca acest lucru să se întâmple la salon, unde un stilist te poate consilia, oferind tunsorii tale o formă care să te avantajeze. Pentru amplificarea volumului este recomandat să tai din lungimea părului, un păr mai scurt se înfoaie mai ușor, și să adaugi din foarfecă, câteva scări strategice, care realizează un joc 3D stratificat, ce dă impresia de păr mai voluminos instant.
2. SPĂLAREA
Pe lângă alegerea unei game speciale pentru volum, în cadrul căreia șamponul și balsamul sunt îmbogățite cu microparticule care se prind ca niște țepi de fibra capilară, împiedicând-o să alunece ușor la vale, este bine să știi și cum le folosești inteligent. Dacă șamponul îl aplici pe toată lungimea, frecând bine la rădăcină pentru curățare, balsamul este indicat să-l pui pe partea mediană și vârfuri, evitând primii 2-3 cm de la scalp. O rădăcină atinsă de balsam înseamnă că părul ți se va lăsa mai repede.
3. USCAREA ȘI COAFAREA
Pentru a obține volum suplimentar care rezistă mai mult, este indicat să prinzi părul ușor umed (după ce l-ai lăsat suficient într-un prosop de microfibră, care să absoarbă apa fără multă frecare) într-o coadă în creștetul capului, eventual chiar peste noapte. Ideea e de a obișnui rădăcina cu poziția ridicată, pentru ca atunci când lași părul liber, să rămână mai umflat la nivelul scalpului.
Dacă te speli și te usuci pe loc, aplică puțină spumă la baza firelor și folosește foehnul și peria în timp ce stai cu capul în jos, pentru același efect de rădăcină ridicată la finalul operațiunii.
Articol recomandat de Hair Stylist Cătălina Dupoi de la salonul Gossip Beauty Industry – 0799.922180

Ce înseamnă ținuta casual și cu ce o asortezi Citeşte întreaga ştire: Ce înseamnă ținuta casual și cu ce o asortezi

Oținută casual înseamnă, în principiu, o ținută lejeră, haine care pot fi purtate la o ieșire cu prietenii, la cumpărături, la film cu gașca sau în vacanță. Deși nu există propriu zis un dress code casual, hainele alese pentru o astfel de ținută se pot împărți în mai multe subcategorii.

Ce înseamnă ținuta casual
Dress code-ul casual subliniază confortul și stilul personal, spre deosebire de ținutele formale sau informale, care presupun un fel de uniformă și rigori de lungime, culoare, croială. Ținutele casual sunt caracterizate de personalizarea stilului, cu accente de culoare sau materiale comode, nepretențioase, cum ar fi bumbacul și de încălțăminte comodă, fără rigiditate și materiale elegante. Este mult mai ușor să descrii ce nu este stilul casual decât ceea ce presupune, deoarece acest dress code casual cuprinde o varietate de ținute, articole vestimentare și accesorii de zi cu zi. Tricoul și o pereche de jeans reprezintă ”uniforma casual standard”, în vreme ce încălțămintea pentru hainele casual este vast reprezentată de pantofi sport cu sau fără elemente stilistice.

Popularitatea crescută a sporturilor și a evenimentelor sportive de la începutul secolului 20 a dus la dezvoltarea trendului casual în ceea ce privește încălțămintea. Astfel, tenișii și alte variațiuni de pantofi cu șireturi, pernuțe de aer și culorile trăsnite au câștigat tot mai mult teren în fața pantofilor cu toc și din piele. Orice ținută folosită la locuri de muncă care presupun efort fizic și muncă manuală intră tot în categoria casual: salopete, pantaloni army, fuste de blugi, etc.
După ce egalitatea între sexe a câștigat teren în fața mentalităților patriarhale și femeile au început să practice meserii destinate în trecut bărbaților, ținutele casual au inclus tot mai multe elemente masculine, cum ar fi tot felul de feluri de pantaloni (lungi sau scurți), încălțăminte sport, ghete, bocanci, tricouri unisex, etc.
Expunerea pielii este de asemenea mult mai întâlnită și mai extinsă la ținutele casual decât la cele informale sau formale, ceea ce înseamnă o explozie de fuste și pantaloni scurți, materiale fluide pentru vară (șalvari. fuste pantaloni, rochii fără bretele, etc), maieuri, topuri fără bretele, etc.

 

Dress code casual: Ce purtăm
Pentru bărbați, un look casual presupune o pereche de pantaloni largi sau jeans (curați, fără găuri, chiar și în prezența buzunarelor exterioare), pantaloni scurți cargo sau bermude, tricouri simple, la baza gâtului, cămăși polo, bluze pe gât cu mânecă lungă, cămăși cu mânecă scurtă sau pulovere comode. La capitolul încălțăminte casual, bărbații pot opta între espadrile, pantofi sport cu sau fără șosete, sandale, ghete.
Ținutele casual pentru femei presupun rochii de vară, fuste lungi și scurte, jeans și pantaloni colorați din bumbac sau in, pantaloni scurți, tricouri simple, bluze din bumbac, bluze pe gât, bluze cu nasturi din materiale și culori de zi cu zi (deschise, pastel, cu imprimeu).

Cum obții un look casual în câteva minute
Dacă ești la birou și vrei să te schimbi în doar câteva minute într-o ținută casual, poți să urmezi pașii de mai jos: Desfă-ți părul și prinde-l într-o coadă de cal sau lasă-l liber, periat frumos Renunță la curea și lasă cămașa sau bluza liberă peste betelia pantalonilor sau fustei Schimbă încălțămintea, dacă este cazul, cu ceva comod, fără toc, teniși, pantofi sport, sandale, pentru un look casual informal Dacă locul tău de muncă impune un dress code business strict, renunță la sacou, blazer sau jachetă, schimbă-le cu un pulover subțire, renunță la bijuterii sau schimbă-le pe cele elegante cu niște cercei și brățări din plastic Un look casual este ușor de obținut cu haine comode, pantofi sport și bijuterii puține. Dar arta de a face o ținută obișnuită să aibă un aer lejer și să fie combinată cu gust cere timp și cunoștințe suplimentare.

De Diana Zagrean, unic

Ce trebuie să știi despre apartamentele în regim hotelier

Ca un concept nou ȋn materie de închirieri, apartamentele în regim hotelier au devenit un competitor serios pe piața de profil. Ultimii ani au pus un mare accent pe confort și pretenții tot mai ridicate din acest punct de vedere. Altfel spus, turiștii au început să aibă un set de reguli la activ atunci când închiriază. Își doresc mai multă intimitate, astfel că răspund cu succes la propunerea de închiriere în regim hotelier.

Ce înseamnă și ce implică închirierea în regim hotelier

Metoda de închiriere este mai avansată, complexă și modernă. Aceasta s-a actualizat la vremurile actuale și mai nou s-a îmbogățit cu variante de servicii hoteliere. Practic se poate spune că trăiești în confort ca la hotel, însă cu nivel de intimitate și libertate precum acasă. Pe principiul nicăieri „nu e că acasă”, orice unitate de cazare încearcă să reproducă cât mai fidel atmosfera intimă a căminului atunci când cazează un turist. Cu opțiuni dintre cele mai diverse, cu accent pe confort și nu numai, cu servire care să merite aprecierea, hotelierii și în general cei activi pe această nișă se gândesc la cum să mulțumească un călător cu ale lor condiții de cazare. În timp, însă nici răsfățul unui hotel nu a mai fost de ajuns. În haosul cotidian și urban, în viața agitată pe care o trăim în ritm fast cum sunt de altfel mai toate serviciile la ora actuală, se pare că un concept de bază a devenit ideea și nevoia de intimitate. Un turist își dorește să nu dea ochii cu recepționera la orice ora din zi sau noapte. Însă nu este dispus pentru asta să renunțe la anumite servicii. Ia astfel naștere conceptul de locuințe închiriate în regim hotelier.
La ora actuală marile orașe dispun de un astfel de serviciu de închiriere. Lucrurile sunt atât de avansate încât există agenții specializate pe acest tip de închiriere. Totul este bine organizat astfel încât solicitantul unui astfel de serviciu să aibă parte de o experiență completă.

Condiții de închiriere în regim hotelier

Pentru cei care își doresc să încerce această metodă trebuie să știe că există o limita de locație. Încă nu s-a extins atât de mult acest domeniu încât să se ofere închiriere în regim hotelier în orice oraș al țării. Însă dacă ajungi spre exemplu în capitală, ai sigur și această opțiune de cazare. Poți încerca să cauți oferta de la apartamente-regimhotelier.ro. Pașii premergători pentru închirierea de acest gen se referă în mare parte la același set de reguli ca și la alte metode. Se dorește rezervare, plata pe bază de factură, se ține cont de un contract. Iar de la caz la caz pot exista reguli diverse de a nu avea animale de companie sau de a realiza check in sau check out într-un anumit interval de ore. Avantajele unei astfel de metode sunt numeroase. În primul rând se apreciază posibilitatea de a alege locația și tipul de locuință, fie vorba de o garsonieră sau de un apartament cu 2 sau 3 camere. Acestea sunt adesea situate în puncte strategice, pe marile bulevarde spre exemplu. Au toate dotările posibile, inclusiv aparatură electrocasnică, iar și mobilier sau alte detalii de articole de uz casnic.
Dacă ne raportăm la turiști, aceștia se pot caza și în grup într-o astfel de locuință, împărțind costurile. Avand în vedere accesul liber la bucătărie și alte astfel de avantaje, costurile sunt clar dintre cele mai apreciate. De asemenea, la cerere, acest tablou al confortului se poate completa și cu alte tipuri de servicii, precum sunt și cele de la hotel. Spre exemplu menajul sau cererea de a fi preluate hainele pentru a fi spălate. Practic, metoda de închiriere în regim hotelier îmbină elemente ale metodelor diverse în ceea ce privește locuința clasică și camera de hotel. Astfel de locuințe se pot închiria pe termen scurt sau lung. Nu se conditonează cu nimic privind perioada din an. Ca drept dovadă a popularității câștigate, agențiile de profil spun că au agenda plină și că abia ce fac față cu locațiile deținute pentru a răspunde favorabil tuturor cererilor. Într-un astfel de context se pare că închirierea în regim hotelier începe să se impună tot mai mult și să fie un tip de cazare tot mai dorit.

Sursa: unica.ro