Tot ce trebuie sa stii despre hrean

De obicei, noi folosim radacina acestei plante. Aceasta este excelenta in sosuri sau servita alaturi de carne si salate, asa ca exista numeroase feluri prin care sa introduci hreanul in dieta ta.

Ajuta la mentinerea greutatii

Hreanul are foarte putine calorii, insa este bogat in substante benefice corpului, printre care fibre si proteine – asa ca poti folosi oricat de mult sau de putin vrei in retele tale! De asemenea, substantele din hrean ajuta si la imbunatatirea digestiei si a metabolismului.

Sporeste imunitatea

Antioxidantii si continutul ridicat de vitamina C din hrean ajuta la productia de celule albe din sange. Astfel, imunitatea si abilitatea corpului de a se lupta cu substantele nocive va fi sporita.

O circulatie mai buna

Pe langa faptul ca hreanul poate ajuta circulatia din intregul corp, potasiul din hrean ajuta si la echilibrarea presiunii din sange.

Ajutor pentru sinusuri si usurarea respiratiei

Mirosul ‘iute’ al hreanului este ceva specific, insa in afara de faptul ca ajuta aroma mancarurilor tale, el poate fi benefic si pentru sinusuri. Atunci cand mananci hrean, substantele care provoaca mirosul picant iti pot ajuta sinusurile sa se elibereze.

Benefic pentru dinti si oase

Atunci cand mesteci hrean, substantele din acesta iti pot ajuta gingiile sa fie mai puternice si pot ameliora durerile de masele, asa ca incearca sa adaugi hrean ras in salate sau garnituri. De asemenea, continutul ridicat de calciu din hrean este benefic pentru intreaga ta structura osoasa.

Sursa: maggi.ro