Category Archives: Articole

Perna cu tihnă

Asociația Zi de Bine dă start proiectului “Perna cu tihnă” și va pregăti în luna decembrie 700 de pachete, pentru 700 de bunici, cu tot ce încape într-o față de pernă

București, 4 decembrie 2020: După acest an plin de incertitudine și îngrijorare, decembrie este luna în care oamenii iau o pauză, își trag sufletul și își găsesc liniștea alături de familie. Însă pentru bătrânii care își vor petrece sărbătorile de iarnă singuri, lucrurile vor sta diferit. Mai afectați de pandemie decât oricare altă categorie de vârstă, tot ce îndrăznesc să își mai dorească este să pună liniștiți capul pe o pernă. În luna decembrie, Asociația Zi de Bine le-a pregătit „Perna cu tihnă” – un pachet plin cu bunătăți care încap într-o față de pernă și care le-ar putea face sărbătorile mai frumoase. Astfel, cu sprijinul sponsorilor UniCredit Bank și Kaufland România, 700 de pachete vor ajunge la 700 de bunici din județele Bacău și Brașov.

“Anul ăsta ne-am văzut tot mai rar părinții și ne-a fost cumplit de dor. Și mai rar ne-am văzut bunicii (cei care-i mai au!) și, paradoxal, nu i-am strâns în brațe ca să nu le facem rău. Mulți bătrâni au fost în 2020 mai singuri ca oricând. La ei ne e gândul în decembrie. La cei care nu mai au pe nimeni sau pentru care sărbătorile nu vor fi prilej de bucurie ci doar un dor nesfârșit de ai lor, cei de departe, care nu vor reuși să-i viziteze. Lor le trimitem Perna cu tihnă, să simtă că cineva se gândește la ei și le e alături”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Pentru a ajunge la și mai mulți bunici, sărbătoriții lunii decembrie își pot dona ziua de naștere aici: https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=1049

Suma necesară pentru proiectul lunii decembrie este de 75.000 de euro, bani care vor fi investiți în pregătirea celor peste 700 de perne cu tihnă.

„Situația dificilă de anul acesta ne-a afectat, dincolo de consecințele ei economice, în cele mai profunde moduri, la nivel personal, pe fiecare dintre noi. Facem tot ce ne stă în putere pentru a ne susține comunitățile și a răspunde nevoilor lor. A fi alături de vârstnicii noștri, care sunt printre cei mai afectați, și mai ales de cei care nu își mai au familiile aproape, este un gest pe care îl facem cu mare bucurie și cu speranța de a le face sărbătorile mai frumoase. Ne dorim să fim parte din soluția concretă la problemele actuale – dintr-o soluție care să ne ajute să depășim cu bine provocările pe care le avem cu toții în această perioadă”, a declarat Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare UniCredit Bank.

Valoarea inițială a pachetului a crescut de la 500 lei, la 600 lei cu ajutorul Kaufland România.

„Ne-am alăturat proiectului „Perna cu tihnă” fără să stăm pe gânduri, înțelegând cât de mare este nevoia pentru sprijin. Cu fiecare pachet oferit, ne exprimăm recunoștința față de bunicii țării, atât de încercați în acest an. Noi, la Kaufland România, avem un motto: Fii mai bun, nu doar de Crăciun! Prin fiecare acțiune în care ne implicăm, zi de zi, ducem mai departe acest mesaj și un strop de bucurie în suflete”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Pentru ca „Perna cu tihnă„ să poposească în 700 de locuri e nevoie și de brațe de nădejde. Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (F.S.C.) și Asociația BertaLand din Brașov și-au trimis deja voluntarii la cumpărături.

Fundația de Sprijin Comunitar Bacău (F.S.C.) este unul dintre cele mai mari ONG-uri din România, ce își desfășoară activitatea într-o zonă cu mari probleme sociale, regiunea estică a Județului Bacău. De-a lungul timpului, cu ajutorul oamenilor de bine, FSC a putut să se implice și să contribuie la îmbunătățirea vieții a peste 25.000 de copii și bătrâni din Bacău, aflați în nevoie și marginalizați social.

Asociația BertaLand dezvoltă programe sociale care ajută la integrarea socială și îmbunătățirea calității vieții pentru copii din familii cu situații financiare precare, pentru seniori care au nevoie de ajutor și de un adăpost, dar și pentru animale abandonate sau abuzate, prin asigurarea terapiilor conexe între cele trei categorii vizate. Obiectivul asociației pe termen lung este Centrul „BertaLand”, o soluție de găzduire temporară sau definitivă a celor care au nevoie de un cămin și/sau de supraveghere – bătrâni abandonați în spitale sau care trăiesc singuri, bolnavi și izolați; copii din centre de plasament care nu se pot integra în afara sistemului.

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro

***
Pentru mai multe informații:
Asociația Zi de Bine
Tel: 0725.565.375

Orban bagă în carantină autostrada Comarnic – Brașov

Comarnic-Brașov și Sibiu-Pitești sunt scrise în lista de priorități a Guvernului Orban, însă acest lucru nu înseamnă că vom merge prea curând pe aceste autostrăzi. În ianuarie, Ludovic Orban spunea într-un interviu pentru HotNews că în cinci ani acestea sunt gata, dacă PNL rămâne la guvernare.

Acum, potrivit planului de priorități discutat de executiv termenele fie sunt amânate, fie nu există deloc puse pe hârtie. Astfel, pentru Sibiu-Pitești termenul este 2027, în timp ce pentru tronsonul Comarnic-Brașov nu este prevăzută nicio dată de finalizare. Guvernul a aprobat în ședința de vineri seară memorandumul privind planul marilor investiții prioritare a căror finanțare va începe de anul viitor.Pe 16 ianuarie, într-un interviu pentru HotNews.ro, întrebat dacă autostrada Comarnic-Brașov va fi realizată în cinci ani, Ludovic Orban a răspuns „Da, dacă rămânem noi la guvernare. E valabil și pentru Sibiu-Pitești”.

Din planul proiectelor de investiţii publice prioritare a căror finanțare ar urma să înceapă anul viitor a dispărut și Autostrada Unirii – A8 Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni.

Despre aceasta, Ludovic Orban spunea în ianuarie în același interviu că el a fost primul care a vorbit despre ea.

„Primul ministru al Transporturilor care a vorbit de autostrada Târgu Mureș- Iași- Ungheni am fost eu, în 2007. Eu sunt cel care am vorbit despre acest proiect și care am demarat procedura de licitație pentru realizarea studiului de prefezabilitate. Este prevăzut să se realizeze prin PPP, ceea ce e o glumă”, spunea el la vremea respectivă.

Sursa: newsbv.ro

RESPECTAȚI INDICATORUL ”TRECERE PENTRU PIETONI”!

În viaţa de toate zilele politeţea este o problemă de bună creştere, dar în trafic politeţea este o necesitate!

 Toți participanții la traficul rutier trebuie să adopte o atitudine preventivă, bazată pe bun simț și respect.

Ignorarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto, dar şi de către pietoni se soldează de cele mai multe ori cu accidente grave. În mun. Braşov, în urma neacordării priorităţii pietonilor de către conducătorii auto la trecerile special amenajate pentru aceştia, în prima parte a anului 2020 au fost înregistrate  peste 30% din totalul de accidente produse.

Pietonii reprezintă categoria cea mai numeroasă de participanţi la trafic, dar  şi cea mai supusă riscului de accident. În scopul prevenirii comiterii de accidente rutiere, în calitate de conducători auto, vă recomandăm:

 • reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni;
 • acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați în traversarea străzii regulamentar;
 • adaptați viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere pentru a putea opri în siguranță la trecerile pentru pietoni;
 • păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră;
 • nu vorbiți la telefon în timp ce conduceți, concentrați-vă atenția asupra traficului;
 • evitați crearea ambuteiajelor și obturarea vizibilității prin oprirea voluntară în zona trecerilor pentru pietoni.
 • o atitudine preventivă în trafic vă poate feri de evenimente rutiere negative.

 

 • Fiţi toleranţi cu ceilalți participanți la traficul rutier, mai ales cu cei care au comis o greşeală ! Oricine poate greşi!
 • Un semn de invitaţie făcut cu mâna unui pieton care intenţionează să traverseze drumul prin locurile permise este o manifestare de politeţe!

 

În calitate de pietoni, vă recomandăm:

 • traversarea drumurilor publice se face numai pe ”zebră”, prin locurile în care se găsește indicatorul ”trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde), prin pasajele denivelate sau la semnalul agentului de circulație;
 • traversarea se face de fiecare dată în pas vioi. Trecerea pentru pietoni este un loc de traversare, nu pentru plimbare. Atenție mărită, nu vorbiți la telefon și nu ascultați muzică atunci când vă asigurați în traversarea străzii.

 

 • Atrageţi atenţia celorlalţi pietoni care traversează neregulamentar că nu aşa trebuie să procedeze! Fiţi permanent un bun exemplu pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Sursa: Poliţia Română

 

 

 

1 IUNIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPIILOR SFATURI PENTRU O COPILĂRIE ÎN SIGURANȚĂ

Copiii nu trebuie neglijați nicio clipă, iar de  ziua în care sunt sărbătoriți la nivel internațional, de 1 iunie, aceștia trebuie să fie informați și conștientizați că au dreptul să fie protejați împotriva oricărui tip de abuz.

Principalele motive care îi determină pe copii să  dezvolte comportamente infracționale sau să devină victime pot fi reprezentate de :

 • neglijarea și lipsa de supraveghere din partea adulților responsabili,
 • conflictele repetate în familie, abuzurile fizice și/sau psihice asupra copiilor,
 • lăsarea lor în grija bunicilor sau a altor rude, odată cu plecarea aparținătorilor legali la muncă în stăinătate,
 • blocajele în comunicarea cu părinții, cu precădere în situațiile dificile,
 • abandonul școlar și influența/presiunea anturajului,
 • consumul de alcool și substanțe halucinogene etc.

Timpul petrecut alături de adulții responsabili cu creșterea și educarea copiilor (părinți naturali, adoptivi, tutori legali, asistenți maternali etc) reprezintă cea mai simplă și eficientă metodă de a forma și consolida deprinderi sănătoase pentru cei mici, menite să îi ferească de orice fel de victimizare.

Pentru a evita situațiile în care un copil poate fi supus victimizării sau poate dezvolta comportamente infracționale, Poliția Brașov reamintește adulților care au în grijă/ocrotire minori să discute de timpuriu riscurile la care se pot expune cei mici și cum ar trebui să reacționeze în diverse situații :

 • Asigurați-vă că cel mic își cunoaște numele, adresa unde locuiește ;
 • În deplasările sale, copilul ar trebui să folosească întotdeauna traseul cunoscut, să evite aleile izolate, clădirile părăsite și să nu circule neînsoțit după lăsarea întunericului ;
 • Stabiliţi împreună cu cel mic nişte reguli clare:
 • să vă spună când iese din casă/ curte sau dacă vrea să meargă undeva;
 • să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute când se află singuri acasă;
 • să nu accepte să plece, pe jos sau cu maşina, împreună cu persoane pe care nu le cunoaşte;
 • să nu accepte în nicio situație cadouri (dulciuri, jucării) de la străini, în schimbul cărora ar trebui să facă anumite servicii;
 • Învăţaţi-l cum să circule pe stradă, să cunoască și să respecte semnele de circulație și să nu aleagă locuri de joacă periculoase ( zone izolate, în construcție, în apropierea râurilor/lacurilor etc) ;
 • Spuneți-i celui mic să evite să intre în discuții cu persoanele care le solicită indicații de orientare ; explicați-i că pentru asemenea informații, ar trebui să apeleze tot la un adult, și nu la un copil ;
 • Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, când vă aflaţi la cumpărături şi în zonele aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară;
 • Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locurile pe care nu le cunoaşte.
 • Realizați împreună jocuri de rol pentru a vedea cum ar gestiona o anumită situaţie şi învăţaţi-l cum ar putea să se ferească de un anumit risc în acea situaţie.

       Nu restricţionaţi excesiv şi fără justificare copilul, căci acest comportament poate duce la un refuz de a respecta orice regulă convenită împreună cu dumneavoastră !

În cazul dispariției unui minor, adulții care îl au în grijă/ocrotire trebuie să sesizeze de îndată prin apel unic de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție și să furnizeze polițiștilor informații complete referitoare la împrejurările dispariției, cum ar fi :

 • data și locul în care a fost ultima oară văzut copilul;
 • semnalmentele minorului (vârstă, înălțime, semne particulare, obiecte de vestimentație, etc) ;
 • alte detalii care pot fi relevante în activitatea de căutare.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BRAŞOV, BIROUL DE ANALIZĂ ŞI PREVENIRE A CRIMINALITĂŢII

Coresi Avantgarden, un loc mai bun in care sa traiesti.

Achiziția unei locuințe este întotdeauna o decizie emoțională. Și este firesc să fie așa pentru că nu vorbim doar de o proprietate, ci de un loc unde vei petrece momente importante împreună cu cei dragi și unde iti vei crea amintiri.

Până vei păși în interiorul locuinței tale, treci printr-un complex de elemente care crează prin însăși natura lor o atmosferă, o vibrație care generează calitatea locuirii. O locuință nu înseamnă doar câțiva pereți și un acoperiș deasupra capului. Proprietatea trebuie să îndeplinească o serie de criterii care să dea valoare imobilului și să crească calitatea vieții. Imobilul trebuie să fie parte integrantă dintr-un ansamblu de locuit care să genereze valoare pentru locuitori, pentru zonă dar si pentru  oraș.

Ansamblul trebuie sa confere calitatea vieții celor care il locuiesc.

Experienta de viata trebuie sa fie completa si complexa de la primul sentiment pe care il ai cand pasesti in cartier pana la tot ceea ce iti ofera pe termen scurt , mediu si lung.

Spațiile verzi, parcurile amenajate si locurile de joaca transforma locul in care traiesti in comunitate. Confortul pe termen lung vine din tot ceea ce ai imprejur si de felul in care iti poti construii viata minut cu minut.

Spatiile comune sunt extrem de importante, holurile trebuie să fie spațioase si luminoase. Casa scarii trebuie sa fie un loc care sa te intampine placut.  Tot ceea ce inseamna: străzi, alei, piste pentru biciclet, locuri de parcare trebuie sa fie in armonie si sa completeze corect spatialitatea cartierului. Generozitatea spatiilor comune definesc diferenta nivelului de satisfactie pe termen lung.

Fondator proiect Daniela KASPER

 

 

 

“A fi sustenabil nu este un slogan”

Sustenabilitate inseamna bun simt, a fi sustenabil este mai mult decat o masuratoare spot,  sau un slogan de marketing, este un mod de a gandi proiectul din start, de pe plansa si de al implementa zi de zi.

 Sustenabil inseamna sa dezvolti un proiect in concordanta cu mediul inconjurator si cu viziune asupra impactului pe care acesta il va avea in viitor asupra lui  si asupra experientelor de viata a celor care traiesc in aceste locuinte.

A fi sustenabil inseamna sa creezi infrastructura. S-au donat 10 Ha pentru largirea bulevardului 13 Dec si amenajarea Strazilor Camil petrescu si Tudor Arghezi  In 2012, cand s-a achizitionat platforma Tractorul, pe 13 Dec, principala artera de access dinspre oras spre platforma Coresi circulau aprox. 700 masini/zi. In 2017, studiile de trafic aratau ca pe aceeasi strada cu 4 benzi (2 pe sens), circulau aproximativ 17.000

A fi sustenabil inseamna a gandii in viitor. Intregul iluminat al cartierului este LED si am gandit mai mult de 6 statii de incarcare pentru autoturismele electrice.

A fi sustenabil inseamna sa participi la dezvoltarea comunitatii. Am dezvoltat Cartier Hub Coresi-Learnex, centrul educational un centrul de greutate al familiei si modelul principal de referinta pentru o comunitate sanatatoasa. In acest moment avem programe educationale care se deruleaza pe tot parcursul saptamanii si a anului scolar, inclusiv in vacante prin Scoala de Vacanta. In centrul nostru educational activeaza profesori si mai ales voluntari dedicati. Am creat mai mult de 10 de evenimente pentru comunitate pe intreg carcursul anului.

A fi sustenabil in primul rand sa oferi. Am creeat piste de biciclete, am plantat 500 de platani, sustinem afacerile din zona cu existenta a de peste 20 000 de persoane pe platforma pe zi. Avem cafenele concept, restaurante si spatii comerciale care acopera intreaga gama de servicii necesare comunitati. Cartierul Coresi include un spital MedLife, si un centru de sport si relaxare Belaqva, afterschool, gradinita, tot ceea ce necesita o experienta de viata premium. Avem mai lult de 10 statii de autobuz in cartier si la 5 minute de mers pe jos staria CFR.

Alege inspirat si bine informat. Este important ca investitia ta sa reflecte corect intentiile tale pe termen lung. Este important ca locuinta sa te reprezinte corect si astazi si in perspectiva dezvoltarii familiei tale.