Coresi Avantgarden, un loc mai bun in care sa traiesti.

Achiziția unei locuințe este întotdeauna o decizie emoțională. Și este firesc să fie așa pentru că nu vorbim doar de o proprietate, ci de un loc unde vei petrece momente importante împreună cu cei dragi și unde iti vei crea amintiri.

Până vei păși în interiorul locuinței tale, treci printr-un complex de elemente care crează prin însăși natura lor o atmosferă, o vibrație care generează calitatea locuirii. O locuință nu înseamnă doar câțiva pereți și un acoperiș deasupra capului. Proprietatea trebuie să îndeplinească o serie de criterii care să dea valoare imobilului și să crească calitatea vieții. Imobilul trebuie să fie parte integrantă dintr-un ansamblu de locuit care să genereze valoare pentru locuitori, pentru zonă dar si pentru  oraș.

Ansamblul trebuie sa confere calitatea vieții celor care il locuiesc.

Experienta de viata trebuie sa fie completa si complexa de la primul sentiment pe care il ai cand pasesti in cartier pana la tot ceea ce iti ofera pe termen scurt , mediu si lung.

Spațiile verzi, parcurile amenajate si locurile de joaca transforma locul in care traiesti in comunitate. Confortul pe termen lung vine din tot ceea ce ai imprejur si de felul in care iti poti construii viata minut cu minut.

Spatiile comune sunt extrem de importante, holurile trebuie să fie spațioase si luminoase. Casa scarii trebuie sa fie un loc care sa te intampine placut.  Tot ceea ce inseamna: străzi, alei, piste pentru biciclet, locuri de parcare trebuie sa fie in armonie si sa completeze corect spatialitatea cartierului. Generozitatea spatiilor comune definesc diferenta nivelului de satisfactie pe termen lung.

Fondator proiect Daniela KASPER

 

 

 

“A fi sustenabil nu este un slogan”

Sustenabilitate inseamna bun simt, a fi sustenabil este mai mult decat o masuratoare spot,  sau un slogan de marketing, este un mod de a gandi proiectul din start, de pe plansa si de al implementa zi de zi.

 Sustenabil inseamna sa dezvolti un proiect in concordanta cu mediul inconjurator si cu viziune asupra impactului pe care acesta il va avea in viitor asupra lui  si asupra experientelor de viata a celor care traiesc in aceste locuinte.

A fi sustenabil inseamna sa creezi infrastructura. S-au donat 10 Ha pentru largirea bulevardului 13 Dec si amenajarea Strazilor Camil petrescu si Tudor Arghezi  In 2012, cand s-a achizitionat platforma Tractorul, pe 13 Dec, principala artera de access dinspre oras spre platforma Coresi circulau aprox. 700 masini/zi. In 2017, studiile de trafic aratau ca pe aceeasi strada cu 4 benzi (2 pe sens), circulau aproximativ 17.000

A fi sustenabil inseamna a gandii in viitor. Intregul iluminat al cartierului este LED si am gandit mai mult de 6 statii de incarcare pentru autoturismele electrice.

A fi sustenabil inseamna sa participi la dezvoltarea comunitatii. Am dezvoltat Cartier Hub Coresi-Learnex, centrul educational un centrul de greutate al familiei si modelul principal de referinta pentru o comunitate sanatatoasa. In acest moment avem programe educationale care se deruleaza pe tot parcursul saptamanii si a anului scolar, inclusiv in vacante prin Scoala de Vacanta. In centrul nostru educational activeaza profesori si mai ales voluntari dedicati. Am creat mai mult de 10 de evenimente pentru comunitate pe intreg carcursul anului.

A fi sustenabil in primul rand sa oferi. Am creeat piste de biciclete, am plantat 500 de platani, sustinem afacerile din zona cu existenta a de peste 20 000 de persoane pe platforma pe zi. Avem cafenele concept, restaurante si spatii comerciale care acopera intreaga gama de servicii necesare comunitati. Cartierul Coresi include un spital MedLife, si un centru de sport si relaxare Belaqva, afterschool, gradinita, tot ceea ce necesita o experienta de viata premium. Avem mai lult de 10 statii de autobuz in cartier si la 5 minute de mers pe jos staria CFR.

Alege inspirat si bine informat. Este important ca investitia ta sa reflecte corect intentiile tale pe termen lung. Este important ca locuinta sa te reprezinte corect si astazi si in perspectiva dezvoltarii familiei tale.