Cum se face kimchi – reteta pas cu pas

Ingrediente reteta Kimchi

1 varza chinezeasca de marime mijlocie
1/4 cana de sare grunjoasa
o jumatate de ridiche alba
un morcov mare
4 cepe verzi
2-3 linguri de sos de peste
1/4 cana de gochugaru (fulgi de ardei iute )
4 catei de usturoi pisati
1 cm de ghimbir ,dat pe razatoare
1/2 lingurita de zahar

Cum se face kimchi – reteta pas cu pas

Taiem varza chinezeasca in doua,apoi in patru si apoi in bucati de aproximativ 3-4 cm.
Le punem intr-un bol ,adaugam sarea si amestecam bine cu mainile.
Lasam deoparte peste noapte. Se poate lasa si in apa,dar mie imi place sa fie mai crocanta.

A doua zi,clatim bine varza si o lasam sa se scurga de apa. Intr-un bol amestecam gochugaru, sosul de peste, usturoiul, ghimbirul ras si zaharul. Amestecam bine. Taiem morcovul si ridichea alba in betigase de 3-4 cm. Taiem marunt ceapa verde si o punem in bol.

Adaugam si bucatile de varza scurse de apa si amestecam bine cu mainile. Punem totul intr-un recipient care se inchide etans si lasam sa stea in camara sau intr-un loc racoros si intunecat 24 de ore.

Punem recipientul in frigider si mai lasam sa stea inca 48 de ore. Asta e partea cea mai grea,pentru ca ne vom regasi des in fata frigiderului,tot gustand din kimchi.
E de preferat sa stea la fermentat o saptamana pentru a obtine cel mai bun kimchi.
Se pastreaza in frigider pana la o luna,dar nu prea cred ca va tine atat de mult.
Se foloseste ca atare,ca acompaniament la felurile de mancare coreene,la supe,tocanite,mandu, precum si la multe altele.

 

Sursa: cartederetete.ro