7 lucruri care se pot întâmpla corpului tău dacă mănânci papaya o dată pe săptămână

Christoper Columb s-a referit la papaya drept „rodul îngerilor” și are sens atunci când analizăm toate beneficiile pe care le aduce corpului uman. Și are un gust delicios, ceea ce îl face perfect să-l mănânci în fiecare săptămână pentru a da un impuls corpului tău. Noi am decis să descoperim tot ce poate face papaya pentru a vă ajuta corpul dacă o consumați cel puțin o dată pe săptămână.

1. Scade colesterolul.

Acest fruct este bogat în fibre care ajută la scăderea colesterolului ridicat. Pe lângă asta, antioxidanții și vitaminele sale ajută la prevenirea bolilor de inimă.

2. Ajută la combaterea viermilor și paraziților.

7 Things That Can Happen to Your Body If You Eat Papaya Once a Week

Viermii și paraziții pot provoca daune corpului dvs. și este important să îi supravegheați. Papaya ajută la eliminarea acestor paraziți din corp pe măsură ce le descompun ouăle. Semințele lor pot fi, de asemenea, foarte benefice.

3. Crește imunitatea.

7 Things That Can Happen to Your Body If You Eat Papaya Once a Week

Acest fruct conține, de asemenea, vitaminele A, C și E, care sunt substanțe nutritive necesare pentru sistemul imunitar. Este necesar pentru corpul tău și ajută la menținerea sistemului imunitar pe drumul cel bun.

4. Reduce inflamația.

Papaya are proprietăți antiinflamatorii. Acestea pot fi cu adevărat utile pentru a combate pielea inflamată și probleme precum artrita, durerile articulare, gută și astm.

5. Întârzie îmbătrânirea.

O mulțime de substanțe nutritive din papaya pe care le-am menționat deja pot ajuta la întârzierea îmbătrânirii, cum ar fi vitaminele C, E și antioxidanții. Îți protejează pielea de radicalii liberi, de deteriorarea soarelui și de riduri.

6. Reglează tensiunea arterială.

7 Things That Can Happen to Your Body If You Eat Papaya Once a Week

Acest lucru se întâmplă datorită prezenței carpainei în papaya, care este responsabilă de reducerea tensiunii arteriale.

7. Scade stresul.

Datorită vitaminei C, papaya poate ajuta la reducerea stresului, deoarece, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Alabama, reglează fluxul de hormoni ai stresului.

Bonus: Cum să mănânci semințele.

7 Things That Can Happen to Your Body If You Eat Papaya Once a Week

Consumul de papaya în fiecare săptămână are beneficiile sale, dar puteți mânca semințele fructului pentru același efect. Ajută la eliminarea viermilor și a paraziților, protecția rinichilor, reducerea inflamației, combaterea bacteriilor și multe altele.

Deși benefice, semințele de papaya pot fi foarte puternice, de aceea este recomandat să începeți să mâncați o linguriță pe zi și, odată ce vă obișnuiți corpul, puteți mânca 2 pe zi. De asemenea, este important să știm că femeile însărcinate, copiii și femeile care alăptează nu ar trebui să consume aceste semințe.

Sursa: stiai.net