UN TUR PRIN CARTIERELE BRASOVULUI

 

Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară datorită amplasării montane.
De asemenea, obiectivele turistice, istoria, economia, arhitectura clădirilor reprezintă alte avantaje ale orașului. Un alt lucru care conferă orașului un aer elegant este curățenia din cartiere.
Am decis așadar, să vă prezentăm cartierele acestui oraș și să vă spunem câte ceva despre ele.

CARTIERUL RĂCĂDĂU

Este amplasat pe ruinele unei străvechi cetăți dacice care însă a fost dărâmată, de aceea cartierul este cunoscut și sub numele de Valea Cetății. În 1980 începe să se construiască cartierul. Azi este considerat unul dintre cele mai luxoase zone imobiliare datorită locuințelor spațioase,a priveliștilor panoramice, a parcurilor și a spațiilor verzi, spre exemplu Parcul Trandafirilor sau barajul din Valea Cetății. Cartierul beneficiază de asemenea, de multe ansambluri rezidențiale noi. În plus, Răcădăul este punctul de plecare spre mai multe obiective turistice montane ale Brașovului, cum ar fi Dealul Melcilor, Tâmpa, Cetatea Brașovului, Masivul Piatra Mare sau Munții Postăvarul.
Știați că…?
Dealul Melcilor a fost încă din Evul Mediu, până în secolul al XVIII-lea o zonă dedicată execuțiilor. Aici erau spânzurați răufăcătorii și tot aici erau îngropați, de aici îi provenea denumirea de Dealul Spânzuraților. În prezent, localnicii se plimbă pe acest deal pentru a admira priveliștea panoramică a orașului.
Vă recomandăm o promenadă prin acest cartier de unde puteți porni într-o drumeție prin munți, ori să faceți un grătar la Iepure (locul amenajat de lângă barajul Valea Cetății). De asemenea, vă puteți plimba pe Pietonală sau să admirați trandafirii din Parcul Trandafirilor.

 

Autor : Anastasia BOGHICI