Tunsoarea bob mereu la modă

CE TUNSOARE BOB MI SE POTRIVEȘTE ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE PĂR ȘI FORMA FEȚEI?

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tunsorii bob este precizia. Astfel, părul tuns așa arată bine și dacă nu este coafat. Alt beneficiu: vei găsi rapid tunsoarea bob care ți se potrivește în funcție de tipul de păr și forma feței. Dacă ești nehotărâtă, întreabă un hairstylist.

 

  • Bobul în straturi se potrivește foarte bine părului subțire, pentru că îi oferă volum și structură – și pentru că acoperă parțial fața, poate fi purtat și dacă forma feței tale este rotundă
  • Un bob inversat este tunsoarea ideală pentru părul des, pentru că se așează natural și menține volumul părului
  • Dacă ai fruntea înaltă, bobul cu breton este una dintre coafurile care ți se potrivesc cel mai bine, pentru că îți scoate în evidență trăsăturile feminine
  • Dacă ai părul lung și nu ești sigură dacă vrei să îl tunzi scurt – încearcă un bob lung – va crea impresia că ai părul mai scurt și te va obișnui cu un alt stil
  • Bobul scurt inspirat de stilul anilor ’60 se potrivește celor care au fața în formă de inimă sau ovală și părul des
  • Oricine poate purta bobul neglijent, însă cel mai bine se potrivește celor care au părul ușor ondulat

TUNSOAREA BOB: O SCURTĂ ISTORIE A ACESTUI LOOK MEREU ACTUAL

De-a lungul secolelor, bobul a fost purtat de importante personalități feminine: Cleopatra, Ioana D’Arc, chiar și Amelia Earhart, prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, abia de la începutul anilor 1900 tunsoarea a câștigat popularitate în rândul femeilor.

Transformată într-o tunsoare la modă de nume mari precum dansatoarea Irene Castle, Coco Chanel și actrița Colleen Moore, bobul a fost un simbol al emancipării și a devenit rapid coafura occidentală dominantă în anii ’20  – în special în rândul oamenilor cu profesii creative și artistice.

„Părintele” bobului modern a fost hairstylistul Vidal Sassoon, care a lansat coafura ca o reinterpretare modernă a coafurii pageboy, foarte populară în anii  ’60. La fel ca în anii ’20, tunsoarea bob a reprezentat spiritul liber și independența.
Până în anii ’70, coafura bob a devenit un simbol al modei  – până și bărbații au ales să o poarte după 1990.

Astăzi, bobul vine în toate formele și dimensiunile, de la bob inversat la bob filat și până la bob neglijent sau în straturi. Aspectul comun al acestor tunsori este look-ul chic și feminin pe care îl oferă, precum și îngrijirea rapidă.

CE SĂ FACI PENTRU UN BOB PERFECT – ȘI CE SĂ EVIȚI DACĂ AI O ASTFEL DE TUNSOARE

CE SĂ FACI:

  • Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri, pentru mai mult volum
  • Alege un balsam potrivit tipului tău de păr: pentru că ai părul tuns bob, este foarte important să îl poți pieptăna ușor
  • Tunde-ți vârfurile o dată la 6-8 săptămâni, pentru a menține forma tunsorii și pentru a-l coafa la fel de ușor mereu
  • Aplică un balsam de păr special creat pentru părul drept, mai ales înainte să-ți coafezi părul


CE SĂ NU FACI:

  • Nu-ți tunde singură părul, pentru că poți strica foarte ușor tunsoarea bob – apelează la un stilist ori de câte ori este nevoie
  • Nu îți coafa extrem de des părul și evită să folosești produse care încarcă sau îngrașă firul de păr
  • Nu lua foarte în serios coafatul – cu cât este mai dezordonat bobul, cu atât look-ul tău va părea mai casual și lejer

    CASUAL ȘI FEMININ: BOBUL ÎN STRATURI

    Cel mai mare avantaj al bobului în straturi este volumul! Ți se potrivește de minune dacă ai părul des, pentru că îl face mai ușor de aranjat și în plus se potrivește oricui, indiferent de forma feței.

    CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE UN BOB CLASIC ȘI UN BOB LUNG?

    Bobul clasic și bobul lung – diferența dintre ele stă în detalii

    Bobul clasic are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie. Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum. Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi.

    Bobul lung este o reinterpretare a bobului clasic. Este de obicei până la umeri, ceea ce îți permite să îți strângi părul într-o coadă, dar și suficient de scurt pentru a arăta sofisticat. Spre deosebire de cel clasic, poate avea straturi și este mult mai versatil: poate avea o lungime scurtă, medie, breton sau nu, poate fi drept, ondulat sau chiar creț.

    Însă ce au toate tunsorile bob în comun este întreținerea ușoară de zi cu zi și aerul sofisticat și feminin pe care îl emană.

    Sursa: nivea.ro