Tipuri de agenti imobiliari. Care este cel mai potrivit pentru tine?

Atunci cand ai o proprietate de vanzare sau de inchiriat, cand vrei sa cumperi sau sa inchiriezi, devii actor principal al pietei imobiliare. Poti sa-ti rezolvi problemele pe cont propriu sau poti sa apelezi la consiliere de specialitate. Este optiunea ta! La fel poti proceda si atunci cand ai probleme cu instalatia elctrica, cand tevile sunt infundate sau cand sunt scurgeri de gaz.

Cand alegi sa lucrezi cu specialisti, platesti pentru un serviciu bine prestat si, mai presus de toate, pentru garantia calitatii. In imobiliare, acest lucru este certificat de un contract de reprezentare imobiliara, iar reprezentarea imobiliara imbraca doua forme in functia de pozitia in care te afli in cadrul tranzactiei imobiliare respective:

– reprezentarea vanzatorului/ proprietarului, care presupune consilierea imobiliara specifica, evaluarea, un plan complex de marketing, scopul final fiind identificarea unui client solvabil care sa achizitioneze oferta imobiliara in cele mai bune conditii financiare pentru vanzator/ proprietar de locuinta de inchiriat.
– reprezentarea cumparatorului/ chiriasului, presupune consilierea imobiliara, identificarea ofertelor, prezentarea acestora si solutionarea nevoii imobiliara in cele mai bune conditii. Acestor activitati specifice li se adauga si altele adiacente, cum ar fi consilierea financiar-bancara sau consilierea juridica.

Atunci cand vinzi ori cumperi o locuinta si numarul ofertelor te copleseste, sansele sa o vinzi ori cumperi la pretul dorit cresc pe masura ce creste timpul investit. Nu este de ajuns sa ai foarte multe vizionari, nu este de ajuns sa ti se faca foarte multe oferte, important este ca tu sa simti care este momentul potrivit pentru a vinde ori cumpara.
Cei mai multi dintre vanzatori ori cumparatori au disponibilitati limitate de timp, si cunostinte de specialitate, si aici intervine ajutorul cel mai de pret al consilierului imobiliar profesionist. Experienta, flerul, dar si echipa din spatele sau, vor lucra in favoarea ta pe mai multe planuri:
-clientii prezentati ori proprietatile vizionate vor fi de valoare
-numarul ofertelor de vanzare ori cumparare va fi mult mai mare
-vei primi doar oferte care merita
-iar cel mai de pret lucru va fi acela ca va sti cand ai primit cea mai buna oferta si te va indruma sa spui “da”!

Iti prezentam mai jos 3 tipuri de agenti imobiliari lasandu-ti posibilitatea de a alege cea mai buna solutie pentru tine.
1. Agent al vanzatorului/ proprietarului. Reprezinta si apara exclusiv interesele acestuia in cadrul tranzactiei imobiliare, oferind totodata cu onestitate si profesionalism toate informatiile pe care cumparatorul/ chiriasul le solicita, in limita confidentialitatii datelor personale ale vanzatorului. Proprietarului.
2. Agent al cumparatorului/ chiriasului. Reprezinta si apara exclusiv interesele acestuia in cadrul tranzactiei imobiliare. Spre deosebire de tipul anterior, agentul cumparatorului/ chiriasului este o persoana foarte dinamica, un foarte bun negociator, dispus sa “hartuiasca” vanzatorul/ proprietarul sau agentul acestuia pentru a-si indeplini misiunea.
3. Agentul intermediar, reprezinta ambele parti in mod egal in cadrul procesului imobiliar, datorandu-le in aceeasi masura onestitate si confidentialitate. Agentul imobiliar intermediar joaca rolul de mediator intre cele doua parti, nu favorizeaza niciuna dintre ele, este un foarte bun psiholog si negociator.

Credem in relatii de castig-castig!

0264 333 777
Str. M. Kogalniceanu nr. 15, et. 2, Brasov
www.blitz-imobiliare.ro