SUCCESUL FEMEILOR PE PIATA IMOBILIARA

Dupa lunga perioada in care piata imobiliara din Romania a trecut prin doua perioade de puternica instabilitate, un boom si apoi o criza, investitiile in imobiliare incep din nou sa fie de domeniul actualitatii, intrand acum in scena un nou tip de investitori.

Spre mirarea multora, topul celor mai bogati afaceristi din Romania contine si un numar considerabil de femei. Desi multe aleg sa pastreze secretul asupra strategiilor de afaceri si a modului in care au ajuns pe pozitiile pe care se afla, cateva dintre femei au dezvaluit felul in care reinvestesc banii castigati: cumpararea de bunuri imobiliare.

Femeile care investesc in tranzactii imobiliare se impart in doua categorii. Pe de-o parte se afla femeile de afaceri care investesc in proprietati imobiliare pentru a genera profit pe o perioada mai lunga de timp, prin inchiriere catre firme sau persoane fizice si cea de-a doua categorie, cea cu adevarat dominata de femei, categoria femeilor care cumpara pentru a renova, iar apoi pentru a vinde mai departe la un pret mai mare.

Lumea imobiliarelor poate deveni cu usurinta una a femeilor atunci cand pentru a face profit este nevoie de un ochi bun pentru detalii, fler, inspiratie si mult bun gust. Scanand anunturile imobiliare in Romania se observa numarul mare de proprietati cu potential imens dar foarte putin ingrijite, fara imbunatatiri si fara acele detalii care sa le diferentieze de restul proprietatilor de pe piata. Problema este aceea ca multi vanzatori au tendinta de a renova casa inainte de a pune anunt, dar imbunatatirile nu sunt intotdeauna de bun gust sau in pas cu moda.

Femeile cu talent pentru design si inclinatie pentru estetic prefera sa cumpere locuinte fara imbunatatiri si sa isi adauge nota personala urmand trenduri moderne, fara a cheltui prea multi bani.

Pentru a face o afacere din renovarea si revanzarea apartamentelor si garsonierelor, pasii de urmat sunt moderatia, bunul gust, deschiderea spatiilor si modernizarea de tip minimalist.

 

Autor: Alexandra Mihaela SCORUS