Paseste intr-un Univers Stiintific la Noaptea Cercetatorilor, eveniment ce se desfasoara in toata Europa, in data de 27 septembrie 2019

Curiozitatea ne indeamna sa cercetam si sa descoperim inca din primele clipe ale vietii, iar unii dintre noi ne dorim constant sa intelegem cu adevarat esenta lucrurilor! Asa cum stim, inca de cand eram mici, laboratoarele de cercetare sunt locurile unde se ascund cele mai interesante procese de cunoastere. Si pentru ca toata lumea vrea sa vada ce fac oamenii in halat alb din spatele usilor, Noaptea Cercetatorilor Europeni va aduce simultan, odata cu editia din 2019, cel mai mare laborator de cercetare in aer liber, pe 27 septembrie, in Bucuresti si in alte 20 orase partenere.

Cei mici vor avea ocazia sa experimenteze cot la cot cu oamenii de stiinta, sa vada ce se ascunde in spatele celor mai fascinante fenomene naturale si, de ce nu, sa afle daca in viitor vor putea si ei sa imbrace uniforma cercetatorilor.

 

Cei mari vor putea  sa patrunda in fascinanta lume a prezentarilor laboratoarelor de chimie si de fizica, si nu numai, unde se vor prezenta explicatii stiintifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile si vor descoperi solutii pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia sa se retraiasca amintirile din laboratorul de chimie dinanii scolii, avand posibilitatea sa se joace din nou cu eprubetele pline de „ substante magice”.

Si pentru ca „stiinta e in tot si-n toate”, asa cum auzeam de la profesorii nostri, Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 va aduce, in persoana, cei mai cunoscuti inventatori ai unor sisteme medicale apreciate la nivel mondial. Pe langa toate aceste experimente si demonstratii, Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019 va avea o multime de concursuri cu adevarat antrenante.

Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare. ​Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.

​Primul eveniment Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si a atras pana acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul ofera oamenilor de stiinta sansa de a intra in legatura directa cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor. Editia 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori in Romania.

Mai multe informatii pot fi găsite pe https://www.noapteacercetatorilor.eu. Ne vedem la Noaptea Cercetatorilor Europeni 2019! Intrarea este libera.