PREP 15M
GĂTIT 20M
GATA ÎN 35M
MILD
CE TREBUIE SĂ CUMPERI
- 300g de creveți decorticați (sau piept de pui tăiat bucăți)
- 3 linguri de ulei vegetal
- 200g tăieței de orez
- 2 căței de usturoi, pisați
- 200g tofu
- 2 ouă
- 1 cană muguri de soia
- 1 ardei gras roșu, tăiat felii subțiri
- 3 fire de ceapă verde, tăiată cubulețe
- ½ cană de alune tocate
- 2 lămâi verzi (lime)
- ½ cană coriandru verde
PENTRU SOS:
- 2 linguri sos de pește
- 1 lingură sos de soia mai puțin sărat
- 5 linguri de zahăr brun
- 2 linguri vin de orez pentru gătit (sau pastă de tamarind)
- 1 lingură sos Sriracha (sau mai mult, după gust)
CUM PREPARI
- Se pregătesc tăiețeii de orez după instrucțiunile de pe ambalaj.
- Se taie tofu și se pune împreună cu uleiul vegetal în tigaie la foc mediu. După care se adaugă usturoiul, ardeiul gras și creveții/ bucățile de pui. Creveții se vor găti rapid, în jur de 1-2 minute pe fiecare parte sau până devin roz. Dacă folosiți pui lăsați-l până se gătește.
- Se dă totul într-o parte a tigăii, iar în partea liberă se mai pune puțin ulei și se adaugă ouăle bătute. În timp ce acestea se coc, se amestecă cu o spatulă.
- Se adaugă tăiețeii, sosul, mugurii de soia și o parte din alune, apoi se amestecă toate.
- La final se pune deasupra ceapa verde, restul de alune, coriandrul și lămâile verzi. Se servește imediat.
Sursa: tasteofasia.ro