Category Archives: Life Style

5 modele de canapele inedite pentru un living modern

Designerii de interior inteleg nevoia omului modern de originalitate si noutate, altfel nu ar fi conceput urmatoarele modele de capele inedite, surprinzatoare, total iesite din comun si cu multa personalitate. Daca visezi la un living „altfel”, probabil ca una din canapelele de mai jos este tocmai ce ai nevoie.

Cine ar fi crezut ca o canapea poate fi exemplul perfect al evadarii din cotidian? Modelele de canapele inedite de mai jos iti arata cum poti beneficia de un living original, practic si demn de admiratia musafirilor!

1. Canapeaua cu structura moleculara

Tot universul este constituit din molecule, inclusiv canapeaua din living. De aceea, designerul Animi Causa s-a gandit sa exprime intocmai aceasta realitate biofizica in modelul canapelei „Feel Seating System”, constituit din 120 de „bile” moi acoperite de o fibra elastica. Canapeaua nu este doar extrem de confortabila, ci poate fi „modelata” in diverse forme creative.

Pret: 7.950 de dolari, pe animicausa.com.

2. Canapeaua „Flexible Love”

Canapeaua „Flexible Love” este scaun, fotoliu si canapea, adica un corp de mobilier cu structura unui acordeon, conceput din lemn si hartie. Piesa inedita de mobilier poate lua multitudine de forme, inclusiv pe format circular, prin simpla tragere a capetelor sale.

Pret: 347 dolari/615 dolari, in functie de dimensiune, pe ww2.flexibleloveuk.co.uk.

3. Canapeaua in forma de animale

Maestrul tapiter italian Rodolpho Rocchetti este cunoscut pentru piesele de mobilier creative pe care le realizeaza la fabrica din Roma. Canapelele sale in forma de animale se bucura de un succes incredibil in randul iubitorilor de necuvantatoare, intrucat sunt realizate cu umor si pricepere, din blana artificiala moale ca matasea.

Pret: se comunica odata cu comanda, pe tappezzeriarocchetti.com.

4. Canapeaua Lego

Iubitorii jocului clasic al copilariei vor simti o exaltare interioara cu singuranta, la vederea canapelei Lego concepute de designerii Thierry Nahon si Philippe Landecker. In ciuda formatului geometric in linii drepte, piesa de mobilier se anunta a fi moale ca puful.

Pret: fiecare piesa Lego a canapelei modulare costa 20-55 dolari;

5. Canapeaua iluminatoare

Utilizata corect, aceasta canapea inedita poate crea o atmosfera placuta si romantica in living. Designerul japonez Waazwiz a folosit vopsea acrilica pentru conceperea modelului cu efect relaxant asupra sistemului nervos.

Pret: se comunica odata cu comanda, pe prezi.com.

Sursa foto: freshome.com

Sursa: casa.acasa.ro

Avocado: ce beneficii are si cum sa il mananci

Avocado este un fruct satios, cu o pulpa cremoasa si densa. Bucataria moderna i-a descoperit versatilitatea, iar datorita gustului si aromei placute, il integreaza in diverse retete, unele dintre ele chiar si pentru mancare gatita.

Parerile sunt impartite in privinta gustului, insa nimeni nu poate contesta beneficiile acestuia pentru sanatatea noastra. Iti dezvaluim astazi cele mai importante dintre ele.

Avocado – continut nutritional

Avocado este o sursa excelenta de grasimi mononesaturate, sanatoase pentru sistemul cardiovascular. Probabil ai observat ca in multe alte articole de pana acum ti-am spus ca organismul nostru are nevoie de toate tipurile de substante, inclusiv grasimi. Important este ca acestea sa fie de calitate, cum sunt cele din avocado. Grasimile mononesaturate, de pilda, combat rezistenta la insulina si regleaza nivelul de glucoza din sange.

Pe langa grasimi mononesaturate, avocado contine si multe vitamine si minerale: vitaminele A, C, D, E, K, vitamina B6, vitamina B12, acid folic, potasiu, luteina si antioxidanti. Ca sa pastrezi cat mai multe dintre aceste substante, iti recomandam sa consumi avocado crud sau gatit foarte putin, la aburi sau la cuptor.

Valori nutritionale pentru o jumatate de avocado (aproximativ 68 g):

Calorii: 113

Fibre dietetice: 4,6 g

Grasimi: 10 g

Carbohidrati: 6 g

Zahar: 0,2 g

Acid folic: 15% din doza zilnica recomandata (DZR)

Potasiu: 10% DZR

Vitamina K: 19% DZR

Vitamina B6: 9% DZR

Magneziu: 6% DZR

Ce efecte benefice are avocado

Grasimile mononesaturate pe care le laudam mai sus, impreuna cu acidul oleic, fac din avocado un aliat al sistemului cardiovascular sanatos. Consumul de avocado scade colesterolul, regleaza tensiunea arteriala, reduce riscul de infarct si de accident vascular cerebral, fluidizeaza sangele si impiedica formarea cheagurilor de sange.

Avocado are beneficii si pentru sistemul nervos, imbunatatind atentia si memoria. Ne ajuta sa luptam impotriva stresului, iar acidul folic pe care il contine este esential pentru dezvoltarea optima a celulelor si a tesuturilor din creier.

Numarul mare de vitamine si minerale sustine un sistem imunitar sanatos si puternic. In plus, avocado ajuta la o recuperare mai rapida in perioadele de convalescenta si este recomandat si copiilor, fiind extrem de hranitor si usor de digerat. Poate fi inclus in alimentatia bebelusilor sub forma de piure, dupa varsta de 8 luni.

Avocado are si efecte antibacteriene, anticancerigene, contribuie la sanatatea oaselor, ochilor, dintilor si pielii. Poate diminua simptomele neplacute ale afectiunilor digestive si regleaza tranzitul intestinal.

Desi ai tot auzit cuvantul „grasimi” in acest articol, trebuie sa stii ca avocado te ajuta sa slabesti. Fiind atat de consistent, te vei satura cu o cantitate mai mica de mancare, insa suficient de nutritiva incat sa nu ai ulterior probleme digestive sau carente de vitamine si de minerale.

Pe langa faptul ca te ajuta sa fii mai slaba, avocado te scapa si de riduri. Vitamina E si alte substante din compozitia lui stimuleaza productia naturala de colagen si hidrateaza pielea in profunzime, cu uleiuri si grasimi de calitate.

Cum sa alegi si sa prepari avocado

Pentru a fi gustos si usor de preparat, avocado trebuie sa fie foarte bine copt. Asadar, fie il cumperi deja copt, fie il mai lasi cateva zile in fructiera pentru a-i oferi ragaz sa se coaca.

Atunci cand este copt si perfect pentru consum, avocado are o textura moale – apasa usor cu degetele coaja de avocado si, daca simti ca are o consistenta usor moale, este copt.

In ceea ce priveste modalitatile in care poti consuma avocado, variantele sunt nenumarate. Avocado poate fi consumat crud, dupa ce il pasezi cu o lingurita, si il amesteci cu putina zeama de lamaie, sare, ceapa si patrunjel – astfel, obtii renumitul sos guacamole. Ideal pentru micul dejun, dar si pe post de gustare intre mese ori aperitiv, guacamole este extrem de gustos, dar si foarte satios.

Avocado poate fi taiat felii si folosit in salate sau pe post de ingredient in smoothie-uri.

Daca vrei sa prepari deserturi raw-vegane, e bine sa stii ca avocado poate inlocui cu succes untul in preparate precum negresa raw-vegana sau briosele.

Sursa: doc.ro

TERAPIA PRIN MUZICĂ

CE ESTE TERAPIA PRIN MUZICĂ?

Terapia prin muzică se referă la folosirea muzicii sau a elementelor muzicale (sunet, ritm, melodicitate, armonie) într-un cadru individual sau de grup, pentru a facilita comunicarea, relațiile sociale, motivarea, învățarea, exprimarea și alte obiective terapeutice care ajută persoana să ajungă la bunăstare mintală.

Obiectivele tipice ale terapiei prin muzică sunt: rezolvarea conflictelor interne, relaxarea, gestionarea emoțiilor, creșterea conștientizării de sine, auto-exprimarea, rezolvarea problemelor interpersonale, dezvoltarea de relații sănătoase, depășirea traumelor, modificarea stilului de gândire, schimbarea comportamentelor, percepția sensului și împlinirii în viață.

BENEFICII ALE TERAPIEI PRIN MUZICĂ

Muzica poate fi o formă de exprimare imediată în situațiile în care cuvintele sunt mai greu de găsit sau sunt percepute ca periculoase. Muzica permite exprimarea unor emoții negative, precum furia, frica, tristețea. Actul producerii spontane și libere a muzicii exprimă sinele persoanei și este o formă de comportament care oferă informații directe despre motivația acesteia, din care celelalte persoane din grupul terapeutic pot simți ce se află dedesubtul acțiunilor și experienței sale.

Ca răspuns la muzică poate fi trăită o gamă foarte largă de emoții, idei și sentimente, care fac apoi obiectul discuțiilor de grup. Discuțiile despre muzică și sentimente facilitează clarificarea experiențelor și permit participanților și terapeutului să se gândească la semnificațiile procesului muzical/ terapeutic. Pentru unele persoane însă, poate fi imposibil să analizeze muzica prin cuvinte și pentru acestea, experiența muzicală propriu –zisă are un efect terapeutic.

Un alt beneficiu al muzicii în terapie vine din universalitatea sa:  ritmul, sunetul, timbrul și melodia sunt întâlnite  peste tot în lume și cu toții avem o relație cu muzica, care exprimă o parte din ceea ce suntem. Muzica are puterea de a aduce oamenii laolaltă ca și grup și comportamentul muzical creează un adevărat fenomen social care se întâlnește pretutindeni.

În terapia prin muzică se exprimă imaginația și creativitatea persoanei, iar muzica și emoțiile fuzionează.

CUM SE DESFĂȘOARĂ O SESIUNE?

Experiența muzicală utilizată în terapie poate lua diverse forme:

Improvizația – Presupune producerea spontană a muzicii, cu instrumente de percuție sau de suflat care nu necesită cunoștințe muzicale anterioare pentru a fi utilziate. Improvizația este stimulată și ghidată de sentimentele, ideile, imaginile, amintirile pe care participanții și terapeutul le-au identificat ca și teme de explorat în terapie. Participanților li se poate cere să aleagă titluri sau să discute despre bucățile de improvizație pe care le-au produs, legându-le de situațiile lor personale. Sunetele și elementele muzicale create spontan devin mijlocul și focusul de comunicare, expresie și reflecție dintre participanți și terapeut.

Audiția – Este o metodă prin care terapeutul selectează piese pe care participanții le ascultă, în funcție de istoricul, dispoziția emoțională și obiectivele terapeutice ale acestora. Poate fi combinată cu imageria ghidată, adică exerciții de vizualizare pe fond muzical. Există o conversație inițială în grup, apoi audiția muzicală, inducerea relaxării și discuția de reflecție de la sfârșitul ședinței.

Reproducerea sau compoziția – Se referă la folosirea muzicii deja existente în terapie, prin reproducerea sau interpretarea unor selecții muzicale sau la crearea unui produs muzical specific: scrierea de piese, versuri, bucăți instrumentale, crearea unor produse audio sau video. Experiența astfel creată poate fi utilizată pentru a exprima anumite emoții, pentru a disputa gânduri sau pentru a crea interacțiuni de grup care pot facilita rezolvarea unor probleme.

Sursa: minteforte.ro

Ce mâncăm pe timp de caniculă pentru a scădea intensitatea căldurii resimţită în corp

Alegerea alimentelor corespunzatoare dietei pe timpul verii ne poate creşte gradul de confort, aflat la mare căutare în aceste zile toride. Iar printre lucrurile pe care ar trebui să le evităm este chiar consumul de lichide reci.

Pe caniculă, totul în jurul nostru este fierbinte, intens şi chiar obositor, iar combaterea senzaţiei de disconfort pare uneori imposibilă. Piscina, duşul, hainele din bumbac de culoare deschisă şi aerul condiţionat sunt câteva elemente externe care ne uşurează zilele toride de vară.  Foarte important de ştiut este şi faptul că alimentele şi lichidele pe care le consumăm pot crea o senzaţie de cald sau de rece organismului nostru. Şi pentru că soarele agită şi oboseşte, este important ca alimentele din dieta de vară să fie nu numai răcoroase, ci şi uşoare şi să aibă o acţiune calmantă, explică Lygia Alexandrescu, preşedinte al Societăţii Române de Educaţie Nutriţională.  Vara, tendinţa naturală este de a consuma mâncăruri uşoare. Alimentele cu efect răcoritor, care trebuie să existe pe masa noastră în această perioadă caniculară, sunt zarzavaturile cu frunze verzi (spanacul, salata verde, varza), legumele care au un conţinut scăzut de amidon (fasolea verde şi galbenă, conopidă, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveţii) şi nu în ultimul rând fructele proaspete de sezon (în special pepenele). Gustul acestor alimente poate fi îmbunătăţit prin adăugarea unor ingrediente la fel de proaspete şi răcoroase cum sunt lămâia, busuiocul, pătrunjelul. Băuturile cu adevarat răcoritoare sunt şi ele de mare valoare pe căldură şi dintre ele fac parte: apa minerală plată, apa minerală carbogazoasă, ceaiul de mentă (ajută şi la ameliorarea problemelor gastrointestinale uşoare), ceaiul de ghimbir, ceaiul verde, sucul proaspat de lămâie. O atenţie deosebită trebuie acordată temperaturii lichidelor consumate. Lichidele extrem de reci, pline de gheaţă sau îngheţată nu sunt cea mai bună soluţie de răcorire. Senzaţia de rece e doar în gură, însă stomacul se contractă şi-şi încetineşte digestia, producându-se astfel mici probleme la nivel gastro-intestinal, susţine specialistul.

În acelaşi timp, când temperaturile de afară sunt crescute, este indicat să se evite consumul anumitor alimente care scad nivelul energetic al organismului şi obligă organele interne să lucreze suplimentar pentru a reasigura echilibrul organismului. Printre aceste alimente se numără nucile, carnea, ouăle şi chiar seminţele şi cerealele integrale. Restricţie trebuie să se impună şi la alimentele cu un mare conţinut de zahar şi sodiu, care îngreunează absorbţia nutrienţilor în organism.

Alimentaţia pe timp de caniculă, recomandările Lygiei Alexandrescu, preşedinte al Societăţii Române de Educaţie Nutriţională

1. Bea multa apă – este ingredientul cheie care îţi va menţine echilibrul hidric şi termic al corpului. Fiind cald afară trebuie mărită cantitatea de apă consumată indiferent de nivelul efortului fizic depus.

2. Evită băuturile alcoolice, carbogazoase şi în special pe cele cu aport de cafeină şi zahăr. Toate aceste băuturi conţin coloranţi şi aditivi care afectează procesele metabolice. Majoritatea băuturilor aşa-zise răcoritoare conţin acid fosforic, iar excesul acestei substanţe în sânge duce la separarea calciului din oase, lăsându-le fragile şi poroase.

3. Nu trebuie consumate lichide foarte reci – ele nu ne ajută în mod real să ne răcorim pe perioada verii. Consumarea lichidelor foarte reci atunci când suntem înfierbantaţi poate conduce la o uşoară vasoconstricţie, lucru care trebuie evitat atunci când încercăm să ne răcorim.

4. Efortul fizic aerob extenuant trebuie limitat.

5. Dieta trebuie să conţină alimente uşoare, bogate în nutrienţi şi sărace în grăsimi.

6. Alimentele condimentate (iuţi şi sărate) trebuie limitate. Conţinutul mare de sare aflată în stare anorganică este digerat şi trebuie eliminat din corp, motiv pentru care se vor bea cantităţi uriaşe de apă.

7. Alimentele prăjite şi cele procesate trebuie eliminate din dietă.

8. Lactatele fermentate bogate în probiotice ajută la reechilibrarea hidrică după o perioadă de transpiraţie abundentă.

Sursa: adevarul.ro

12 fructe extrem de sanatoase pentru organism

Un consum mai mare de fructe este o modalitate excelentă de a îmbunătăți sănătatea generală și de a reduce riscul bolilor. Fructele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale și sunt bogate în fibre. Fructele oferă, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care stimulează sănătatea, inclusiv flavonoide, potrivit medicalnewstoday.com.

Consumul unei diete bogate în fructe și legume poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă, cancer, inflamație și diabet.

Iată o lită cu cele mai sănătoase fructe și conținutul lor de vitamine sau minerale.

Un studiu din 2014 a clasat fructele și legumele  după cantiatea de nutrienți și calorii reduse. Lămâia a fost în topul listei, urmată de căpșuni și portocală.

1. Lămâile conțin vitamina C și alți antioxidanți benefici pentru sănătate. Antioxidanții „spală” radicalii liberi din organism, care pot deteriora celulele și pot duce la diferite boli.

Cercetătorii consideră că flavonoidele din lămâie și din alte citrice au proprietăți antibacteriene, anticanceroase și antidiabetice.

Citricele, inclusiv lămâile, conțin componente active numite fitochimice, benefice pentru sănătate. Acestea includ: vitamina C, acid folic, potasiu, pectină, calciu, tiamină, riboflavină, niacin, vitamina B 6, acid folic, vitamina A.

2. Căpșunile au un conținut ridicat de apă, iar semințele furnizează o cantitate mare de fibre dietetice, potasiu. Căpșunile conțin multe vitamine și minerale sănătoase. De notat în special, ele conțin antociani, care sunt flavonoide care pot ajuta la stimularea sănătății inimii. Căpșunile și alte fructe de pădure colorate conțin, de asemenea, un flavonoid numit quercetin. Acesta este un compus natural antiinflamator. De asemenea, au calciu magneziu, potaiu, vitamina C, tiamină, riboflavină, niacin, folat, vitamina B 6 și K.

3. Portocalele sunt printre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un conținut mediu de 117% din valoarea necessară zilnică. Conțin, de asemenea, fibre, calciu, magneziu, potasiu, vitamina A, vitaminele B, inclusiv tiamina și acidul folic.

4. Lime. Ca și alte fructe citrice, fructele lime oferă o doză sănătoasă de vitamina C. De asemenea, beneficii similare pentru sănătate, proprietăți antibacteriene și antioxidante. Sucul unui fruct conține calciu, magneziu, potasiu.

5. Grapefruitul conțin flavonoide, care pot ajuta la protejarea împotriva unor forme de cancer, inflamații și obezitate. Grapefruiturile sunt fructe acide pline de vitamine și minerale. Conține fibre, calciu, magneziu, potasiu, vitamina C. Un studiu de revizuire sugerează că compușii numiți furanocumarine găsiți în grapefruit pot ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și a tumorilor. Unele cercetări din această revizuire sugerează că furanocumarinele de grapefruit pot avea proprietăți anticanceroase, care pot fi deosebit de eficiente împotriva cancerului de sân, a cancerului de piele și a leucemiei.

6. Murele. Ca și alte fructe de pădure, murele conțin antociani. Murelele conțin multe semințe, deci au un conținut ridicat de fibre. Aceasta înseamnă că ele pot contribui la îmbunătățirea sănătății intestinului și a sănătății inimii. Conțin fibre, calcu, magneziu, potasiu și vitamina C.

7. Merele fac o completare rapidă și ușoara la dietă. Se recomandă consumul cu tot cu coajă, pentru cele mai mari beneficii pentru sănătate. Merele sunt fructe cu conținut mare de fibre, ceea ce înseamnă că stimulează sănătatea inimii și ar putea contribui la scăderea în greutate. Pectina din mere ajută la menținerea sănătății intestinului. Conțin fibre, potasiu, calciu, vitamina C. Cercetările au arătat că există o legătură între consumul constant de mere și un risc mai scăzut de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și diabet.

Merele au, de asemenea, niveluri ridicate de quercetin, un flavonoid care poate avea proprietăți anti-cancer. Un studiu a constatat că persoanele care au consumat mere întregi au fost cu 30% mai puțin susceptibile de a fi obezi.

8. Rodia. Mulți oameni consideră că rodia este o „super-hrană”. Ele sunt bogate în antioxidanți și polifenoli, care ajută la combaterea stresului oxidativ care poate provoca boli în organism. Se consumă cu semințe, pentru a beneficia de fibre. Conține fibre, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina K.

Un studiu de revizuire cu privire la beneficiile de sănătate ale rodiilor sugerează că acestea au efecte antiinflamatorii și pot ajuta la protejarea împotriva bolilor legate de creier, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson. Aceasta se poate datora faptului că rodiile conțin niveluri deosebit de ridicate de polifenoli.

9. Ananasul este un fruct exotic care poate ajuta la reducerea inflamației și la creșterea țesutului sănătos. Conține un compus activ numit bromelain, pe care mulți oameni îl iau ca supliment alimentar din cauza potențialelor beneficii pentru sănătate. Bromelaina poate ajuta la reducerea inflamației nazale sau a sinuzitei.

Ananasul conține mangan, pe care corpul îl folosește pentru a forma oase și țesuturi. Conțone, de asemenea, fibre, potasiu, vitamina C, calciu.

10. Bananele sunt bogate în potasiu, care ajută organismul să controleze ritmul cardiac și tensiunea arterială. Sunt, de asemenea, o sursă bună de energie și pot ajuta la reglarea mișcărilor intestinului, la ulcer sau colită. Conțin proteine, calciu, magneziu, vitamina C.

11. Avocado. Mulți oameni se referă la avocado ca super-aliment, datorită calităților lui hrănitoare. Avocado sunt bogate în acid oleic, o grăsime mononesaturate care ajută la scăderea nivelului de colesterol. American Heart Association spune ca menținerea nivelului de colesterol sănătos cu grăsimi sănătoase ar putea reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Ca și bananele, avocadole sunt bogate în potasiu. Ele conțin, de asemenea, luteină, un antioxidant important pentru ochii și piele, fibre, calciu, magneziu, potasiu și vitamina C, folat, vitamina A și beta caroten.

12. Afinele pot oferi multe beneficii pentru sanatate. Ca și căpșunile, afinele conțin antocianină, un antioxidant puternic. Din acest motiv, acestea ar putea proteja împotriva bolilor de inimă, accident vascular cerebral, cancere și alte boli.

Afinele conțin, de asemenea, pterostilbena, un compus care poate ajuta la prevenirea formării plăcilor în artere. Conțin fibre, calciu, potasiu, vitamina C.

Consumul de fructe oferă corpul vitaminele cheie, antioxidanții și fibrele dietetice, contribuie la îmbunătățirea sănătații și la reducerea riscul de inflamație, boli de inimă, cancer, obezitate și diabet.

Sursa: dcmedical.ro