Locuri de parcare in Brasov – unde iti lasi masina?

Brasovul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si se dezvolta intr-un ritm alert. Nu e de mirare ca atrage mii de turisti anual. Totusi, la capitolul locuri de parcare in Brasov, situatia este la fel ca in restul tarii. Cererea este mai mai mare decat oferta. 

Serviciul de parcari din Brasov incearca sa tina pasul cu solicitarile care par ca se inmultesc in fiecare an. Datele furnizate de primarie aici, arata ca in Brasov exista 55 000 locuri de parcare, dintre care 44 000 sunt reprezentate de parcari rezidentiale. Adica cele subinchiriate de primarie cetatenilor, pe baza unor abonamente de parcare anuale.

Totusi, dupa cum poti vedea mai jos, aceste locuri de parcare nu sunt suficiente, iar cererea este mai mare decat oferta, in special in Centru si Centrul Nou. Nici situatia din cartiere nu este cu mult mai buna.

Cartiere in care este nevoie de mai multe locuri de parcare in Brasov:

Exista si o solutie, pusa in practica deja in marile orase europene, prin care se eficientizeaza spatiul de parcare.

Solutia nu este intotdeauna sa construim noi locuri de parcare, ci sa invatam sa le utilizam la maximum pe cele care exista. 

Parksharing-ul e o solutie la indemana comunitatii, prin care soferii se pot ajuta reciproc. Ai un loc de parcare care sta nefolosit ore intregi cat esti la job? Listeaza-l pe yeParking si iata ce beneficii ai:

  • Ajuti zilnic zeci de soferi
  • Beneficiezi de oferte si reduceri exclusive, oferite de partenerii yeParking
  • Gasesti la randul tau alte locuri de parcare cand ai nevoie
  • Ai control total asupra locului de parcare – iti setezi singur programul, esti notificat cand cineva parcheaza pe locul tau si reduci considerabil situatiile in care parcarea ta este ocupata abuziv

Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in trafic! Ajuta-ne sa deblocam mai multe locuri de parcare in Bucuresti. Impreuna construim cel mai mare parking digital din Romania.

Sursa: yeparking.ro