Dus cu scurgere in pardoseala. Noua tendinta la amenajarea unei bai

Daca in sezoanele trecute baile cu cabina de dus erau la mare cautare, multi oameni renuntand la clasica cada, acum a aparut o moda noua si anume in loc de cabina de dus sa se construiasca un dus in pardoseala. Nu e vorba de costuri, deoarece un astfel de dus este mai costisitor decat o cadita, mai degraba este vorba de o simplificare a baii.

Daca baile de dimensiuni mari sunt mult mai generoase, in cadrul celor mici fiecare centimetru trebuie privit cu un ochi critic. Ei bine, exista unele elemente care pot fi introduse in oricare din cele doua, fara a le afecta in ansamblu. Vorbesc aici despre un dus cu scurgere in pardoseala care iti va transforma baia intr-una senzationala, mai ales daca folosesti si niste lumini multicolore in dus.

De asemenea, in cazul in care consideri ca vei face doar apa in toata baia, poti sa delimitezi intregul perimetru al cabinei de dus printr-o bordura sau printr-un prag.

Beneficii si neplaceri privind un dus cu scurgere in pardoseala

Lipsa cabinei de dus este oricand un mare castig. De altfel, multe dintre hotelurile de dus au introdus aceasta tehnica, imediat ce au realizat care sunt avantajele si simtul modern pe care o simpla scurgere prin pardoseala le aduce.

Chiar daca la inceput pare ca aceasta strategie da mai degraba impresia de lipsa de stil, in realitate lucrurile stau intocmai la polul opus. Aditional, pardoseala se curata intr-o maniera rapida si usoara, fara mare bataie de cap si, in final, rezultatul este cel scontat.

Uitandu-ne la dezavantaje, trebuie sa recunoastem ca scurgerea prin pardoseala poate sa conduca numaidecat la o mizerie destul de mare in propria baie. Aditional, in cazul in care scurgerea se infunda, cu siguranta va fi nevoie de un ajutor din partea unei terte persoane care sa furnizeze strategia potrivita si, astfel, se consuma atat timp, cat si bani si efort.

Pe de alta parte, costurile s-ar putea dubla , in situatia in care scurgerea este de inalta calitate si este considerata mai degraba o investitie decat un moft – dat fiind faptul ca pretul pentru o rigola de dus cu scurgere in pardoseala este unul pe masura.

La final concluzionez ca solutia montarii unei rigole de scurgere in pardoseala este una eficienta si in tendinte. Daca se face o hidroizolatie corecta si un montaj de gresie si faianta de calitate nu veti avea probleme.

Sursa: ideiamenajari.ro