Design Interior – Tendintele Anului 2023

Lumea este într-o continuă schimbare, la fel și amenajările interioare. Astfel, și anul 2023 va veni cu o serie de noi tendinţe în design-ul interior. Iată principalele tendințe ce vor domina în anul următor:

Peretii accent

Crearea unui punct focal al camerei, către care să se îndrepte privirea cand intri în camera, nu este un trend, ci un principiu sănătos de amenajare interioară. Acestea fiind spuse, dacă vrei să accentuezi un perete al camerei, nu te sfii. Ideal ar fi sa folosești culori intense, moody, pentru a crea o atmosfera mai intimă. O tendință care va domina în anul 2023 sunt pereții instagramabili, astfel, poţi să alegi fie un decor fotogenic, fie pentru un tapet capabil sa impresioneze prin detalii sau chiar pentru un perete placat cu sticlă imprimată digital cu o grafica spectaculoasă.

Interior cyberpunk şi lumină stratificată

Estetica futuristă cyberpunk, plină de lumini neon, benzi LED, modele geometrice, gadgeturi  electronice și elemente din sticlă și metal, revine, de asemenea, printre tendințele de interior. Tendința în materie de iluminat se concentrează pe stratificarea acestuia pentru a aduce profunzime în decor. Poți obține stratificarea ideală a iluminării încăperilor prin utilizarea lampadarelor, a aplicilor și veiozelor, pe lângă lustra principală. De asemenea, poți jongla cu diferite tipuri de iluminat de perete și să vezi cum se schimbă atmosfera din cameră.

Monocrom

În amenajarile interioare monocromul nu se referă strict la negru sau alb, ci mai degrabă are sensul de “o singura culoare”, însă nici aceasta nu înseamnă o abordare atât de strictă. Interioarele gri ne-au luat cu asalt odată cu popularizarea stilului scandinav și a dominat casele noastre în ultimii ani. Ne așteptam la o avalanșă de culoare, combinatii indraznete, atat în mobilier cât și în decorarea pereților. Culorile vedetă pentru 2023: culori calde (portocaliu, rosu, roz, galben), jewel tones (verde inchis/verde smarald, turcoaz, mov inchis/indigo, albastru royal)

Pattern-uri geometrice

Tiparele geometrice sunt într-o tendință ascendentă de ani buni, atât de mult încât puteți găsi orice model cu model geometric, oriunde. Singura problemă cu modelele geometrice este faptul că e atât de ușor să exagerezi cu ele. Acesta este motivul pentru care 2023 se referă la echilibru geometric. Puteți face încă o declarație de design cu modele geometrice îndrăznețe și vibrante. Alegeți o zonă a casei dvs. în care doriți ca modelul geometric să facă o afirmație îndrăzneață.