Cum să creşti o grădină în apartament

Poți să crești aproape orice plantă în ghiveci, până la un anumit punct. Un măr adult evident că iese din discuție, dar sunt alte specii care pot încăpea pe colțul balconului. Gândește-te la ce îți place să mănânci și apoi alege tipul de plante pentru grădina din apartament. Poți să începi cu semințe, fiindcă ai mai multe variante și sunt și mai ieftine. Dacă vrei să-ți faci grădina mai repede, trebuie să-ți iei răsaduri.

ROȘII. Plantele de roșii sunt dintre cele care cresc mari, dar se pot planta și în ghiveci, atâta timp cât se folosesc ghivece mari și cât se poate de adânci. În același timp există și soiuri de roșii mai mici care se pot planta în ghivece atârnate.

ARDEI IUTE. Dacă-ți place să mănânci iute, ai posibilitatea să cultivi ardei iuţi care cresc foarte bine în ghivece producând tot anul, spre deosebire de ardeiul gras care are nevoie de ghivece foarte mari pentru a rodii precum cei iuți.

CĂPŞUNI. Un ghiveci cu căpșuni la geam, arată superb și poate produce fructe delicioase. Acestea nu necesită ghivece foarte mari, au nevoie de lumină cel puțin 6 ore pe zi, iar solul este bine să fie drenat pentru a nu fi îmbibat în apă.

PLANTE AROMATICE. Deși nu cresc la fel de mari ca atunci cand sunt plantate în grădină, merită să încerci experiența de a avea câteva ghivece cu plante aromatice proaspete atunci când gătești. Câteva sugestii pentru grădina din apartament pot fi: mentă, busuiocul, pătrunjelul, cimbrul, lavanda, rozmarinul etc.

LĂMÂIUL. Citricele pitice fac parte din categoria fructelor care se dezvoltă
foarte bine în ghiveci, atâta timp cât au între 6-8 ore de lumina pe zi şi suficientă umiditate. Vă sfătuim să puneți o protecție sub ghiveci deoarece planta eliberează o sevă adezivă.

FRUNZE PENTRU SALATĂ. Salata, Spanacul şi Rucola sunt plante care cresc
repede și nu au rădăcini mari, dar necesită o cantitate mai mare de apă,
pentru a se dezvolta bine.

Apartamentele nu-ți oferă prea mult spațiu pentru grădinărit, dar sigur vei găsi un colț însorit unde poți să-ți pui la încercare talentul de grădinar și să te bucuri de recoltă.