Cum oferi volum părului tău mai mult timp ?

La schimbarea de la cald la frig, vă scriu câteva recomandări pentru o coamă semeață, care atrage priviri. Următoarele manevre se potrivesc pentru toate categoriile, grupate însă pe aspecte punctuale și felul cum le realizăm.
1. TUNSOAREA
Dacă te deranjează faptul că părul îți arată mereu pleoștit, o soluție poate fi schimbarea frezurii. Indicat ar fi ca acest lucru să se întâmple la salon, unde un stilist te poate consilia, oferind tunsorii tale o formă care să te avantajeze. Pentru amplificarea volumului este recomandat să tai din lungimea părului, un păr mai scurt se înfoaie mai ușor, și să adaugi din foarfecă, câteva scări strategice, care realizează un joc 3D stratificat, ce dă impresia de păr mai voluminos instant.
2. SPĂLAREA
Pe lângă alegerea unei game speciale pentru volum, în cadrul căreia șamponul și balsamul sunt îmbogățite cu microparticule care se prind ca niște țepi de fibra capilară, împiedicând-o să alunece ușor la vale, este bine să știi și cum le folosești inteligent. Dacă șamponul îl aplici pe toată lungimea, frecând bine la rădăcină pentru curățare, balsamul este indicat să-l pui pe partea mediană și vârfuri, evitând primii 2-3 cm de la scalp. O rădăcină atinsă de balsam înseamnă că părul ți se va lăsa mai repede.
3. USCAREA ȘI COAFAREA
Pentru a obține volum suplimentar care rezistă mai mult, este indicat să prinzi părul ușor umed (după ce l-ai lăsat suficient într-un prosop de microfibră, care să absoarbă apa fără multă frecare) într-o coadă în creștetul capului, eventual chiar peste noapte. Ideea e de a obișnui rădăcina cu poziția ridicată, pentru ca atunci când lași părul liber, să rămână mai umflat la nivelul scalpului.
Dacă te speli și te usuci pe loc, aplică puțină spumă la baza firelor și folosește foehnul și peria în timp ce stai cu capul în jos, pentru același efect de rădăcină ridicată la finalul operațiunii.
Articol recomandat de Hair Stylist Cătălina Dupoi de la salonul Gossip Beauty Industry – 0799.922180