Cele mai ciudate case din lume

Atunci cand vrei sa iti construiesti o casa, te gandesti la o arhitectura interesanta, care sa fie diferita de restul modelelor pe care le vezi peste tot si care sa te scoata din monotonie.

Daca ai suficient curaj, dar si un buget pe masura, te poti inspira din modelele sugerate de Real Estate, fiind exemplificate unele dintre cele mai neobisnuite case din lume:

Casa frunza, din Angra dos Reis, Brazilia: acoperisul este facut astfel incat sa arate ca o floare-gigant cu 6 petale, fiecare dintre acestea acoperind cate o portiune a casei. O piscina cu forme rotunde isi face intrarea in casa, in timp ce in curtea interioara ia aspectul unui mic iaz, cu vegetatie si pesti.

Firma responsabila cu arhitectura a decis ca in aceasta casa sa nu existe holuri, desi acestea domina toate constructiile din zilele noastre. In acest fel, se evita risipirea unui spatiu pretios.

casa1
Casa rotativa, Taree, Australia: aceasta casa octogonala se roteste la 360 de grade in urma apasarii unui buton. Se afla pe 32 de rotite si este alimentata de un motor de 500 de watti, un tur complet durand intre 30 de minute si 2 ore.

casa2
Nautilus, Mexic: aceasta casa in forma de melc a fost terminata in 2006, o alee din pietre conducandu-te pana la usa de la intrare. Arhitectul Javier Sensonian practica bio-arhitectura, un stil care ii permite sa construiasca case in forma de melci, scoici, balene si alte creaturi. Interiorul cavernos al casei imita cochilia unui cefalopod.

casa3
Montesilo, Woodland, Utah: casa aceasta a fost construita in 2006 din niste containere de depozitat cereale. Nu exista paturi, ci niste locuri incrustate in perete, iar suprafata sa este de aproximativ 160 de metri patrati.

casa4
Casa de otel, Lubbock, Texas: artistul si arhitectul Robert Bruni a lucrat la aceasta casa din 1974, spunand ca si-a dorit ca aceasta sa aiba o forma intre animal si masinarie. Majoritatea caselor au o structura clara pe care se contruieste restul, dar aceasta a fost gandita de la bun inceput ca o sculptura. Ea are 4 picioare, asa ca nu ocupa atat de mult teren precum o constructie normala, iar greutatea ei este estimata la 110 tone.

casa5
Castelul subteran, Kansas: Ed Pedin a cumparat un fost adapost de rachete in 1983, durand cam un deceniu pentru a-l renova si a-l transforma in casa. A fost nevoie sa scoata apa de ploaie acumulata de-a lungul timpului, care era la 2 metri si jumatate inaltime. Spatiul este generos, doar un garaj avand 3.352 metri, fiindu-i foarte util proprietarului atunci cand acesta incerca sa construiasca aparate usoare de zbor.

casa6
Casa ciuperca, Cincinnati: aceasta a fost casa si studio-ul lui Terry Brown, un arhitect care a murit in 2008, acesta lucrand la asezarea sa din 1992 pana in 2006. Este facuta din lemn ondulat si multe materiale care se imbina de minune intr-o structura unitara. Design-ul fantastic nu se opreste la exterior; in interior toata mobila este facuta in acelasi stil, iar peretii imita stanca.
casa8

Bubble Castle, Theoule, Franta: designer-ul Antti Lovag este un rebel al structurilor traditionale, lucru pe care Bubble Castle il arata din plin. Nu exista unghiuri drepte nicaieri in casa, iar in interior se afla elemente de exterior, precum fantani si palmieri. Casa a fost deja desemnata monument istoric de catre ministrul de Cultura al Frantei, in ciuda faptului ca nu are nici 50 de ani.

Sursa: ziare.com