Ce trebuie sa știi despre creșterea pe YouTube

YouTube este unul dintre canalele de promovare de baza pentru anii următori. Și nu doar pentru că poți obține venituri din monetizarea lui. Creșterea constanta a YouTube va continua tocmai pentru ca este un produs Google și motorul de căutare are atat mijloacele, cat și interesul de a-l promova. Prin urmare, dacă încă nu ești un fan YouTube, ar trebui sa devii, pentru că acest canal îți poate aduce venituri pe mai multe direcții.

Cum obții bani din YouTube

Monetizarea YouTube a canalului

Cea mai simpla varianta e sa ai un canal cat mai mare pentru ca Google sa ruleze și să afișeze reclame in videoclipurile tale. Totuși, veniturile pentru acest tip de reclama sunt destul de mici, exceptand cazul în care ai un canal care face milioane de afisari în fiecare luna.

În condițiile în care YouTube ti-ar plăti cca 50 de cenți la mia de vizionari, e clar ca nu te imbogatesti cu un canal mic. Un venit de aproximativ 1000 de dolari l-ai putea avea doar dacă videoclipurile tale ar face în jur de 1 milion și jumătate de vizualizări. Cam puțin, nu?

Chiar dacă advertiserii plătesc de cinci ori mai mult către YouTube, tu vei primi doar o foarte mica parte banii pe care le fac, de fapt, reclamele rulate prin YouTube. Despre optimizarea canalului de YouTube poți citi mai multe aici.

Product placement și reclama directă

Clienții direcți îți pot aduce mult mai mulți bani decât ceea ce îți oferă YouTube. Sa prezinti produsele sau serviciile unor companii în cadrul videoclipurilor tale poate fi extrem de avantajos. Însă asta depinde și de abilitățile tale de negociere și vânzare. 

Oricum, sa promovezi si sa negociezi direct cu companiile poate sa iti creasca bine veniturile. Mai ales dacă ai un număr mare de abonați și o comunitate mare.

Exista și alte forme de monetizare, însă promovarea companiilor pe canalul tău, fără intermediari, e de departe cea mai valoroasa și îți poate aduce cei mai mulți bani.

Vrei venituri mai mari? Creste-ti comunitatea, obține mai mulți abonați

Să crești numărul de abonați nu e atat de simplu cum pare atunci cand urmaresti alți vloggeri de succes. Concurenta e foarte mare pe YouTube și pentru fiecare vlogger pe care tu îl știi exista cel puțin o mie care nu au reușit.

Totuși, cum iti cresti șansele de a avea mai mulți abonați?

Exista cateva lucruri care vor ajuta la creșterea mai rapidă a canalului:

1.Recomandările Youtube

Youtube le recomanda utilizatorilor videoclipurile noi, dar si cele pe care le considera relevante. Deci fii relevant pe domeniul tău. Creează conținut de calitate, apelează la optimizarea SEO pentru videoclipurile tale și promoveaza-ti conținutul oricand ai ocazia.

2.Imaginea conteaza

Lumea tinde sa se identifice și sa relationeze mai bine cu vloggeri pe care ii vad, care se prezinta. Imaginea e importantă în vlogging și poate contribui extrem de mult la succesul unui astfel de canal. Prin urmare, dacă nu vrei sa apari în clipurile tale, ci vrei sa te axezi pe voce și atat, e posibil sa iti pui singur piedici.

3.Reclama pe Youtube

E important sa ai cat mai mulți vizitatori pentru a crește numărul de abonați. Însă cum poți face asta cel mai rapid dacă nu prin promovare? Promoveaza-ti videoclipurile folosind uneltele YouTube / Google (Google Ads pe YouTube) pentru a obține cat mai repede rezultatele dorite.

Sursa: PR2Advertising.ro