Ai aplicat până acum greșit crema de față ? Dacă da, e momentul să corectezi !

Pare cel mai banal gest de pe lume să aplici o cremă de față, însă există câteva greșeli de hidratare care îți încurcă obiectivele de întinerire a pielii. Hidratarea în mod greșit ar putea duce la multe alte probleme, inclusiv uscăciune, mâncărimi, iritații și erupții cutanate, pentru că hidratarea este cel mai important pas din rutina de îngrijire a pielii.

 

Trebuie să îţi cureți faţa înainte de aplicare

Dacă ai tenul sensibil, una dintre cele mai grave greșeli de hidratare pe care le poți face este aplicarea loțiunii pe pielea murdară. O bună cremă hidratantă ajută la sigilarea hidratării în piele. Bariera naturală de protecție ține umezeala înăuntru și bacteriile afară. Așadar, dacă aplicați cremă hidratantă pe pielea murdară, blocați toate impuritățile în piele. 

Aplicarea cremei hidratante se face pe tenul umed

Cele mai multe dintre femei nu o fac. Încearcă și tu să aplici crema de faţă cu rol de hidratare după ce ai umezit tenul cu un spray cu apă termală. Crema va absorbi toată apa și primești un plus de hidratare. După ce vei face asta, nu vei mai reveni la metoda obișnuită de aplicare a cremei.

Rutina trebuie sa fie diversificata

În general, o rutină de îngrijire a pielii de zi și de noapte nu ar trebui să fie identică. Dacă nu folosești un ser suplimentar, dimineața trebuie să folosești o cremă hidratantă cu SPF, în timp ce noaptea ar trebui să aplici o cremă reparatoare. Nu uita să aplici crema pe gât și decolteu!

E nevoie de răbdare pentru a vedea rezultate

Experții recomandă să așteptați cel puțin 4-6 săptămâni înainte de a face evaluarea unei creme. Este ușor să-ți pierzi răbdarea atunci când cea mai recentă cremă nu face diferența, dar nu renunța prea repede, răbdarea este cheia pentru produsele noi.

Nu renunta!

Înțelegem tentația de a folosi multe produse noi într-un timp scurt. Cu toate acestea, consistența și răbdarea merg mână-n mână atunci când vine vorba de îngrijirea pielii. Trebuie să acordați timp produsului să funcționeze și să dezvoltați o rutină de urmat.

Utilizarea unei creme hidratante este esențială pentru menținerea pielii sănătoase și strălucitoare. Acest lucru ar trebui să facă parte din rutina zilnică de îngrijire a pielii pentru a preveni deteriorarea și pentru a menține pielea hrănită și hidratată.