10 Beneficii ale aromaterapiei

Aromaterapia câștigă încrederea și satisfacția milioanelor de oameni iubitori de natură și sănătate. Difuzarea uleiurilor esenţiale naturale prin tehnologia cu ultrasunete reprezintă o adevărată inovație în exploatarea beneficiilor naturii.


Să descoperim pas cu pas cele 10 beneficii ale aromaterapiei:

Eliberează de stres
Componentele aromatice ale uleiurilor esențiale au calități de relaxare și restabilesc echilibrul între trup, suflet și minte.

Antidepresiv
Depresia este considerată  boala secolului XXI. Lavanda, iasomia, bergamota, menta și multe alte zeci de uleiuri esențiale va creea oricând o atmosferă de seninatate și echilibru.

Crește capacitatea de memorare
Studiile arată că aromoterapia poate fi utilizată ca tratament suplimentar pentru îmbunătățirea memoriei atât de lungă durată (amintiri, trăiri) cât și cea de scurtă durată. Uleiul care aduce un aport benefic memoriei este salvia.

Crește nivelul de energie
Piperul negru, cuișoara, iasomia, rozmarinul și arborele de ceai sunt cele mai comune uleiuri care contribuie la creșterea nivelului de energie și la creșterea circulației fără efectele secundare periculoase ale stimulanților artificiali.

Grăbește vindecarea și recuperarea
Unele uleiuri sunt cunoscute pentru efectul de  creștere a fluxului sanguin și a oxigenului ceea ce accelerează procesul de vindecare, în cazul rănilor. Uleiurile conțin, proprietăți antimicrobiene care ajută la menținerea corpului protejat când este în perioada de recuperare. Cele mai populare uleiuri pentru accelerarea procesului natural de vindecare al organismului sunt gălbenele, lavanda și trandafir.

Reduce durerile de cap
Indiferent dacă este o migrenă  sau o mahmureală, aromoterapia este o soluție bună care vă ajută în cazul de cefalee și vă reduce stresul sau anxietatea care însoțește  durerea de cap. Cele mai comune uleiuri folosite pentru a vindeca durerile de cap sunt uleiurile de susan, avocado, mentă, nuca de cocos, rozmarin, eucalipt și lemn de santal.

Efect de relaxare și somn profund
Cele mai comune uleiuri pentru îmbunătățirea somnului și reglarea ritmului circadian sunt: iasomia, mușețelul, lavanda și ylang ylang.

Îmbunătățește sistemul imunitar
Pentru a vă ajuta să rămâneți sănătoși și pentru a vă stimula sistemul imunitar, utilizați un difuzor de ulei esențial pentru a amesteca uleiurile cunoscute pentru efectele lor antimicrobiene. Aceste uleiuri sunt lămâie, eucalipt, oregano, tămâie și menta.

Efect analgezic
Indiferent dacă ai o durere la  picior sau o durere în cap, aromoterapia oferă ajutor pentru multe afecțiuni. Cu ajutorul levanțicăi, salviei, rozmarinului, ienuparului sau mentei, puteți atenua multe tipuri de dureri.

Îmbunătățește digestia
Tratamentele de aromoterapie sunt folosite pentru a ajuta digestia. Citricele pot rezolva cu succes unele probleme digestive obișnuite. De la atenuarea constipației până la eliminarea balonării, aceste uleiuri sunt, folosite pentru a vă accelera metabolismul, astfel încât alimentele să fie digerate mai repede. Cele mai obișnuite uleiuri pentru îmbunătățirea digestiei sunt ghimbirul, mușețelul, salvia, lavanda și fenicul.

Fie că doriți să aduceți un plus de sănătate și să vă îmbunătățiți starea de spirit, uleiurile esențiale oferă beneficii pe termen lung care promovează o viață mai sănătoasă.